Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/10492
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКунділовська, Т.А.-
dc.contributor.authorKundilovska, T.-
dc.date.accessioned2019-11-19T12:18:33Z-
dc.date.available2019-11-19T12:18:33Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifierDOI: https://doi.org/10.36477/2522-1221-2019-22-17-
dc.identifier.citationКунділовська Т. А. Оцінка відповідності та ідентифікація макаронних виробів / Т. А. Кунділовська, Т. Ю. Єштокіна // Вісник Львівського торговельно-економічного університету: збірник наукових праць. – 2019. – Вип. 22. – С. 104-112.ru_RU
dc.identifier.urihttp://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/10492-
dc.description.abstractУ статті визначено напрями підвищення поживної цінності макаронних виробів. Проаналізовано основні причини та способи фальсифікації макаронних виробів. Узагальнено дані щодо використання сучасних інструментальних методів ідентифікації макаронних виробів – газорідинної хроматографії з мас-селективним детектором, молекулярної спектроскопії в ІЧ-області. Зазначено, що вітчизняна нормативна база не регламентує методи ідентифікації макаронних виробів. Систематизовано показники та визначено основні ідентифікаційні критерії макаронних виробів – вміст пальмітату β-ситостеролу та походження барвників. В ході дослідження використовувався комплексний підхід до оцінки якості і безпечності овочевих макаронних виробів. Проаналізовано відповідність маркування макаронних виробів. Проведено оцінку органолептичних властивостей овочевих макаронних виробів. Доведено ефективність запропонованих інструментальних методів для оцінки відповідності макаронних виробів. Визначено перспективи застосування комплексної методики ідентифікації макаронних виробів у експертній діяльності.ru_RU
dc.description.abstractThis article defines the areas of increasing nutritional value of pasta. The main reasons and methods of pasta adulteration were analyzed. Information regarding the use of advanced instrumental methods of pasta identification – gas-liquid chromatography with mass selective detector, molecular infrared spectroscopy – was generalized. It was noted that Ukrainian regulatory framework does not regulate pasta identification methods. Indicators were systemized and the main identification criteria were defined for pasta varieties: content of β-Sitosterol palmitate and origin of colorants. A comprehensive approach to the evaluation of quality and safety of vegetable pasta was used during the study. The conformity of pasta labeling was analyzed. Organoleptic properties of vegetable pasta varieties were evaluated. The effectiveness of the proposed instrumental methods of assessing pasta conformity was proved. The prospects of using a comprehensive methodology of pasta identification in examinations were outlined.-
dc.language.isoukru_RU
dc.subjectмакаронні виробиru_RU
dc.subjectпшеничне борошноru_RU
dc.subjectбарвникиru_RU
dc.subjectідентифікаціяru_RU
dc.subjectоцінка відповідностіru_RU
dc.subjectфальсифікаціяru_RU
dc.subjectpastaru_RU
dc.subjectwheat flourru_RU
dc.subjectcolorantsru_RU
dc.subjectidentificationru_RU
dc.subjectconformity assessmentru_RU
dc.subjectadulterationru_RU
dc.subjectстаття-
dc.titleОцінка відповідності та ідентифікація макаронних виробівru_RU
dc.title.alternativePasta conformity assessment and identificationru_RU
dc.typeArticleru_RU
Розташовується у зібраннях:Кафедра туристичного та готельно-ресторанного бізнесу

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Оцінка відповідності та ідентифікація макаронних виробів.pdf917,17 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.