Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/10493
Title: Розробка системи дескрипторів для ідентифікації кондитерських виробів
Other Titles: Development of a descriptor system for the identification of confectionery products
Authors: Кунділовська, Т.А.
Соколовська, І.М.
Kundilovska, T.
Sokolovska, I.
Citation: Кунділовська Т. А. Розробка системи дескрипторів для ідентифікації кондитерських виробів / Т. А. Кунділовська, І. М. Соколовська // Актуальні проблеми теорії і практики експертизи товарів: матеріали VІ Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції. – Полтава: ПУЕТ, 2019. – С. 90-94.
Issue Date: 2019
Publisher: ПУЕТ
Keywords: кондитерські вироби
ідентифікація
сенсорний аналіз
дескриптори
балова оцінка
confectionery
identification
sensory analysis
descriptors
point grade
тези доповідей
Abstract: Обґрунтовано доцільність застосування кількісного дескрипторно-профільного методу сенсорного аналізу для ідентифікації кондитерських виробів. Розроблено систему дескрипторів та шкалу п’яти-балової оцінки для сенсорної оцінки якості халви. Встановлено, що застосування дескрипторно-профільного методу підвищує ефективність ідентифікації кондитерських виробів, дозволяє встановити різницю якісних характеристик продуктів, їх асортиментну приналежність, достовірність товарної інформації.
The expediency of using quantitative descriptor-profile method of sensory analysis for the identification of confectionery products is substantiated. A descriptor system and a five-point scale for sensory assessment of halva quality have been developed. It is established that the use of descriptor-profile method increases the efficiency of identification of confectionery products, allows to establish the difference of quality characteristics of products, their assortment accessories, reliability of product information.
URI: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/10493
Appears in Collections:Кафедра туристичного та готельно-ресторанного бізнесу



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.