Розробка системи дескрипторів для ідентифікації кондитерських виробів

Abstract

Обґрунтовано доцільність застосування кількісного дескрипторно-профільного методу сенсорного аналізу для ідентифікації кондитерських виробів. Розроблено систему дескрипторів та шкалу п’яти-балової оцінки для сенсорної оцінки якості халви. Встановлено, що застосування дескрипторно-профільного методу підвищує ефективність ідентифікації кондитерських виробів, дозволяє встановити різницю якісних характеристик продуктів, їх асортиментну приналежність, достовірність товарної інформації.
The expediency of using quantitative descriptor-profile method of sensory analysis for the identification of confectionery products is substantiated. A descriptor system and a five-point scale for sensory assessment of halva quality have been developed. It is established that the use of descriptor-profile method increases the efficiency of identification of confectionery products, allows to establish the difference of quality characteristics of products, their assortment accessories, reliability of product information.

Description

Citation

Кунділовська Т. А. Розробка системи дескрипторів для ідентифікації кондитерських виробів / Т. А. Кунділовська, І. М. Соколовська // Актуальні проблеми теорії і практики експертизи товарів: матеріали VІ Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції. – Полтава: ПУЕТ, 2019. – С. 90-94.

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By