Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/10620
Title: Шляхи підвищення якості послуг підприємства ресторанного господарства
Other Titles: Ways to improve the quality of services of the enterprise restaurant business
Authors: Малишко, А.В.
Issue Date: 2019
Keywords: якість
оцінка якості
показники якості
структура товарообігу
стандарти обслуговування
рівень якості обслуговування
економічний ефект
термін окупності
quality
quality assessment
quality indices
structure of turnover
standards of service
level of service quality
economic effect
payback period
Abstract: У роботі розглядаються теоретико-методичні основи якості продукції та послуг, визначені чинники, що впливають на якість послуг громадського харчування, що надаються підприємствами ресторанного господарства, досліджені сучасні методи оцінювання якості послуг харчування. Проаналізовані основні показники виробничої діяльності ресторану «Таїров» і його фінансового стану. Представлені результати комплексного аналізу якості продукції та послуг підприємства, виявлені резерви їх підвищення. За результатами аналізу запропонований комплекс заходів щодо підвищення якості послуг, що надаються в ресторані «Таїров» - підвищення кваліфікації персоналу шляхом проведення спеціальних тренінгів для офіціантів і кухарів та встановлення посудомийної машини для механізація миття посуду, обґрунтована економічна ефективність їх впровадження, що підкріплено необхідними техніко-економічними розрахунками.
The article deals with the theoretical and methodological bases for assessing the quality of products and services, the factors influencing the quality of catering services provided by enterprises of the restaurant industry, the modern methods of assessing the quality of food services are worthwhile. The main indicators of the production activity of the restaurant "Tairov" and its financial condition are analyzed. The results of the complex analysis of the quality of products and services of the enterprise are presented, the reserves of their increase are revealed. According to the results of the analysis, a set of measures aimed at improving the quality of services provided in the restaurant "Tairov" is offered - improvement of personnel qualification through special trainings for waiters and cooks and installation of a dishwasher for mechanization of dishwashing, the economic efficiency of their implementation is substantiated, supported by the necessary technical- economic calculations.
URI: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/10620
Appears in Collections:Центр заочної та вечірньої форм навчання*

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Малишко А.В. Кваліфікаційна робота.pdf305,84 kBAdobe PDFView/Open
Малишко А.В. Реферат.pdf558,43 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.