Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1090
Назва: Механізми впровадження екологічно чистого виробництва на Півдні України
Інші назви: Механизмы внедрения экологически чистого производства на Юге Украины
Modalities for implementation of cleaner production in the South of Ukraine
Автори: Михайлюк, О.Л.
Михайлюк, Е.Л.
Mykhailiuk, O.
Бібліографічний опис: Михайлюк О. Л. Механізми впровадження екологічно чистого виробництва на Півдні України / О. Л. Михайлюк // Науковий вісник. Одеський національний економічний університет. Всеукраїнська асоціація молодих науковців. – Науки: економіка, політологія, історія. – 2012. - №2 (154). – С. 31-39.
Дата публікації: 2012
Видавництво: Одеський національний економічний університет
Ключові слова: біопаливо
біодизель
ріпак
екологічно чисте виробництво (ЕЧВ)
екологічно чиста продукція (ЕЧП)
-модифіковані організми (ГМО)
биотопливо
биодизель
рапс
экологически чистое производство (ЭЧП)
экологически чистая продукция (ЭЧП)
генно-модифицированные организмы (ГМО)
biofuels
biodiesel
rapeseed
cleaner production
environmentally friendly products
genetically modified organisms
Короткий огляд (реферат): Орієнтація фермерів Півдня України на вирощування ріпаку, переважна кількість насіння якого в Україні для її потреб не переробляється, а йде на експорт, призводить до дуже небезпечного екологічного навантаження на ґрунти і екосистеми українських земель. Зважаючи на зростаючий у світі дефіцит продуктів харчування, в тому числі якісних, доцільним є переорієнтація на екологічно чисте виробництво в сільському господарстві та харчовій промисловості. В якості полігону для розробки цієї стратегії можна обрати Південь України.
Ориентация фермеров Юга Украины на выращивание рапса, большая часть семян которого в Украине для ее потребностей не перерабатывается, а идет на экспорт, приводит к серьезной экологической нагрузке на почвы и экосистемы украинских земель. Ввиду растущего в мире спроса на продукты питания, в том числе качественные, целесообразным является переориентация на экологически чистое производство в сельском хозяйстве и пищевой промышленности. В качестве полигона для разработки этой стратегии можно выбрать Юг Украины.
The agricultural enterprises of Ukraine grow rape. But he is not processed. Rape impoverishes soil. It is needed to go across on the south of country on growing ecologically of clean cultures.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1090
Розташовується у зібраннях:Кафедра туристичного та готельно-ресторанного бізнесу



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.