Шляхи підвищення конкурентоспроможності на місцевому рівні (на прикладі Біляївської ОТГ)
Loading...
Date
Authors
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
У роботі розглядаються теоретичні основи оцінки конкурентоспроможності на місцевому рівні.
Проведено оцінку основних параметрів соціально-економічного розвитку Біляївської ОТГ. Визначено стратегічні напрямки зміцнення конкурентоспроможності громади, зокрема у туристичній сфері та виробництві молочної продукції.
Доведено доцільність та економічну ефективність проекту зі створення сироварні. Проаналізовані можливі ризики та запропоновані заходи щодо їх мінімізації.
The theoretical bases of local competitiveness assessment are considered in the paper. The basic parameters of the socio-economic development of Bilyaev's UTC are estimated. The strategic directions of strengthening the competitiveness of the community, in particular in the tourism sector and dairy production, are identified. The feasibility and cost-effectiveness of the cheese making project were proved. Possible risks have been analyzed and measures proposed to minimize them.
The theoretical bases of local competitiveness assessment are considered in the paper. The basic parameters of the socio-economic development of Bilyaev's UTC are estimated. The strategic directions of strengthening the competitiveness of the community, in particular in the tourism sector and dairy production, are identified. The feasibility and cost-effectiveness of the cheese making project were proved. Possible risks have been analyzed and measures proposed to minimize them.
Description
Keywords
конкурентоспроможність регіону, конкурентні переваги, об’єднані територіальні громади, туризм, сироварня, ефективність, ризики, competitiveness of the region, competitive advantages, united territorial communities, tourism, cheese making, efficiency, risks, 076 підприємництво, торгівля та біржова діяльність, кафедра економіки, права та управління бізнесом