Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/11538
Назва: Оцінка діяльності банків на ринку банківських металів в Україні
Інші назви: Assessment of banks activities on the banking metals market in Ukraine
Автори: Сергєєва, О.С.
Sergeeva, Е.
Бібліографічний опис: Сергєєва О.С. Оцінка діяльності банків на ринку банківських металів в Україні / О. С. Сергєєва // Інфраструктура ринку. – 2020. – Вип. 43. – С. 399-405.
Дата публікації: 2020
Ключові слова: невизначеність економіки
банки в залежності від капіталу країни
банківські метали
банківські злитки
монети
economic uncertainty
banks on the basis the capital of the country
banking metals
bank ingots
coins
стаття
Короткий огляд (реферат): У статті визначено, що в умовах політичних та економічних криз в країнах світу золото та срібло у вигляді банківських металів приймає найвигіднішу форму як капіталовкладень так і інвестицій. Проведено оцінка діяльності банків на ринку банківських металів в Україні в сучасних умовах. Проаналізовано кількість банків та основні показники їх діяльності за останнє десятиріччя. Приведена класифікація банків в залежності від капіталу країни за 2018-2020 р.р. що здійснюють операції з банківськими металами в Україні. Автором зазначено, що лідерами за операціями з банківськими металами є банки з державною часткою, далі банки з приватним капіталом, а вже потім банки іноземних груп. Це пояснюється високою концентрацією банків з державною часткою на банківському ринку. Визначені банки-лідери на ринку банківських металів, а саме АТ КБ "ПРИВАТБАНК", АБ "УКРГАЗБАНК", АТ "ОТП БАНК", АТ "АБ "РАДАБАНК", АТ "ПРАВЕКС БАНК" та АКБ "ІНДУСТРІАЛ-БАНК". Зроблені висновки, що на 01.01.2020 року всього лише 43% банків в Україні, пропонують своїм клієнтам операції з банківськими металами, а це означає, що потенційно для розвитку ринку банківських металів є усі умови.
The article focuses on the evaluation of the banks activities on the banking metals market in Ukraine under modern conditions. It analyzes the number of banks and the main indicators of their activities in the country for the last decade. The paper provides the classification of the banks conducting operations with banking metals based on the capital of the country for 2018-2020. The author determines that the leaders in operations with banking metals are banks with a state share, followed by banks with private capital and banks of foreign groups. This is due to the high concentration of banks with a state share on the banking market of Ukraine. The research proves that on January 1, 2020, only 43% of banks offer their customers operations with banking metals, which means that there are potential conditions for the development of the banking metals market in Ukraine.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/11538
Інші ідентифікатори: https://doi.org/10.32843/infrastruct43-72
Розташовується у зібраннях:Кафедра банківської справи



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.