Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/11731
Title: Управління конкурентоспроможністю закладу громадського харчування
Authors: Адамович, О.Д.
Issue Date: 2020
Keywords: конкурентоспроможність
управління конкурентоспроможністю
фактори конкурентоспроможності,
ринок громадського харчування України
competitiveness
competitiveness management
competitiveness factors
catering market of Ukraine
Abstract: У роботі розглядаються теоретичні аспекти управління конкурентоспроможністю підприємства, зокрема досліджено класифікаційні підходи до факторів конкурентоспроможності підприємства, методи оцінювання конкурентоспроможності. Проаналізовано ринок громадського харчування України за методом п’яти конкурентних сил М.Портера, встановлено найбільш впливову конкурентну силу. Запропоновано заходи з підвищення конкурентоспроможності ресторану "Reef", зокрема введення системи бізнес-ланчів для збільшення завантаженості залу, а також заходи щодо оптимізації роботи офіціантів у часи найбільшого навантаження на ресторан.
The theoretical aspects of enterprise competitiveness management are considered in the work, in particular classification approaches to factors of enterprise competitiveness are reviewed, and methods of competitiveness assessment are investigated. The catering market of Ukraine was analyzed by the method of five competitive forces of M. Porter, the most influential competitive force was established. Measures to increase the competitiveness of the Reef restaurant are proposed. They include the introduction of business lunches' system to increase the capacity of the hall, as well as measures to optimize the work of waiters during the busiest time for the restaurant.
URI: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/11731
Appears in Collections:Факультет менеджменту, обліку та інформаційних технологій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Адамович О.Д. Кваліфікаційна робота.pdf194,31 kBAdobe PDFView/Open
Адамович О.Д. Реферат.pdf182,51 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.