Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/11964
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Кудін, П.М. | - |
dc.date.accessioned | 2020-12-10T13:33:53Z | - |
dc.date.available | 2020-12-10T13:33:53Z | - |
dc.date.issued | 2020 | - |
dc.identifier.citation | Кудін П. М. Статистичне дослідження споживання матеріальних благ та послуг населення : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра : спец. 051 «Економіка» за освітньою програмою «Бізнес-статистика та аналітика» / П. М. Кудін; наук. кер. К. І. Тарасова; ОНЕУ. – Одеса, 2020. – 62 с. | - |
dc.identifier.uri | http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/11964 | - |
dc.description.abstract | У роботі розглянуто актуальну проблему споживання матеріальних благ і послуг населення. Досліджено існуючі дефініції категорії споживання, виявлені їх основні риси. Охарактеризовано та систематизовано класифікації показників споживання матеріальних благ і послуг населення; вивчено статистичні методи дослідження споживання. Проведений аналіз динаміки та структури доходів і витрат населення України, визначені головні складові елементи доходів, досліджено питання диференціації доходів; розглянуто, як диференціація в доходах впливає на ринки споживчих товарів і послуг. Проаналізовано динаміку та структури споживання продовольчих і непродовольчих товарів, виявлені відмінності у споживанні між селом і містом. Здійснено дослідження споживання продуктів харчування, виявлені тенденції та зміни в цьому процесі протягом останніх десяти років, зроблені міжнародні порівняння у споживанні харчових продуктів різних країн, проведені співставлення обсягів споживання 2018 р. із раціональними та мінімальними нормами, що забезпечують здоров’я нації. Розглянутий склад споживчого кошику українців і зроблені рекомендації щодо покращення його складу. Досліджено особливості споживання послуг населення, особливу увагу приділено споживанню комунальних послуг, послуг культури та відпочинку та охорони здоров’я. | en_US |
dc.description.abstract | The actual problem of consumption of material goods and services of the population is considered in the work. The existing definitions of the category of consumption are investigated, their main features are revealed. Classifications of indicators of consumption of material goods and services of the population are characterized and systematized; statistical methods of research of consumption are studied. The analysis of dynamics and structure of incomes and expenses of the population of Ukraine is carried out, the main constituent elements of incomes are defined, questions of differentiation of incomes are investigated; effects of income differentiation on the markets of consumer goods and services are considered. The dynamics and structures of consumption of food and non-food products are analyzed, differences in consumption between the village and the city are learned. A study of food consumption is made, trends and changes in this process over the past ten years are identified, international comparisons in food consumption in different countries are done, the consumption of 2018 is compared with the rational and minimum standards that ensure the health of the nation. The composition of the consumer basket of Ukrainians is considered and recommendations to improve it are made. The peculiarities of the consumption of public services are studied, special attention is paid to the consumption of public utilities, cultural and leisure services and health care. | - |
dc.language.iso | uk | en_US |
dc.publisher | Одеський національний економічний університет | - |
dc.subject | споживання | en_US |
dc.subject | матеріальні блага | en_US |
dc.subject | послуги | en_US |
dc.subject | споживання матеріальних благ і послуг | en_US |
dc.subject | споживчий кошик | en_US |
dc.subject | споживання продуктів харчування | en_US |
dc.subject | норми споживання | en_US |
dc.subject | consumption | en_US |
dc.subject | material goods | en_US |
dc.subject | services | en_US |
dc.subject | consumption of material goods and services | en_US |
dc.subject | consumer basket | en_US |
dc.subject | food consumption | en_US |
dc.subject | consumption norms | en_US |
dc.subject | кафедра статистики | en_US |
dc.title | Статистичне дослідження споживання матеріальних благ та послуг населення | en_US |
dc.title.alternative | Statistical study of consumption of material goods and services of the population | en_US |
dc.type | Diplomas | en_US |
Розташовується у зібраннях: | Факультет економіки і управління підприємництвом |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Кудін П.М. Кваліфікаційна робота.pdf | 275,58 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити | |
Кудін П.М. Реферат.pdf | 160,29 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.