Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/12131
Назва: Шляхи зниження собівартості продукції підприємства (на прикладі ПрАТ "Болградський виноробний завод")
Інші назви: Ways to reduce the cost of production of the enterprise (on the example of PJSC" Bolgrad Winery ")
Автори: Вишневська, О.С.
Дата публікації: 2020
Ключові слова: підприємство
прибуток
собівартість
продукція
виробництво
енергоаудит
enterprise
profit
prime cost
production
production
energy audit
076 підприємництво, торгівля та біржова діяльність
кафедра економіки підприємства та організації підприємницької діяльності
Короткий огляд (реферат): У роботі розглядаються теоретичні аспекти формування собівартості продукції на промисловому підприємстві. Розглянуто сутність та основні фактори, що впливають на формування собівартості продукції підприємства, методи визначення собівартості продукції та основні шляхи зниження собівартості продукції на промисловому підприємстві. Проаналізовано господарську діяльність підприємства ПрАТ «Болградський виноробний завод» по основним техніко-економічним показникам діяльності. Проаналізовано собівартість продукції ПрАТ «Болградський виноробний завод» та виявлені фактори, що суттєво впливають на її зростання. Запропоновано шляхи зниження собівартості продукції на підприємстві ПрАТ «Болградський виноробний завод». В роботі виявлені основні напрямки зниження собівартості продукції підприємства та запропоновано знизити собівартість продукції за рахунок впровадження нової лінії по виробництву вина та за рахунок проведення нових енергоємних процесів.
The paper considers the theoretical aspects of the formation of the cost of production at an industrial enterprise. The essence and the basic factors influencing formation of prime cost of production of the enterprise, methods of definition of prime cost of production and the basic ways of decrease in prime cost of production at the industrial enterprise are considered. The economic activity of the enterprise PJSC "Bolgrad Winery" is analyzed according to the main technical and economic indicators of activity. The cost of production of PJSC "Bolgrad Winery" is analyzed and the factors that significantly affect its growth are identified. Ways to reduce the cost of production at the enterprise PJSC "Bolgrad Winery" are proposed. The paper identifies the main directions of reducing the cost of production of the enterprise and proposes to reduce the cost of production through the introduction of a new line for wine production and through new energy-intensive processes.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/12131
Розташовується у зібраннях:Центр заочної та вечірньої форм навчання*



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.