Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/12649
Title: Чинники та шляхи зниження собівартості продукції на підприємствах хлібопекарської галузі (на прикладі Одеського хлібозаводу № 5)
Other Titles: Factors and ways to reduce the cost of production at the enterprises of the bakery industry (on the example of the Odessa bakery № 5)
Authors: Громов, Д.Г.
Citation: Громов Д. Г. Чинники та шляхи зниження собівартості продукції на підприємствах хлібопекарської галузі (на прикладі Одеського хлібозаводу №5) : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістр спец. 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» за магістерською програмою «Економіка та стратегія розвитку підприємства» / Д. Г. Громов; наук. кер. Ю. А. Єгупов; ОНЕУ. – Одеса, 2020. – 95 с.
Issue Date: 2020
Publisher: Одеський національний економічний університет
Keywords: собівартість
операційні витрати
основні й накладні витрати
основні й накладні витрати
економічна ефективність заходів
строк окупності капітальних вкладень
cost
operating expenses
basic and overhead costs
costs of 1 UAH sold products
economic efficiency of measures
payback period of capital investments
076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»
кафедра економіки підприємства та організації підприємницької діяльності
Abstract: У роботі досліджуються теоретичні аспекти пошуку резервів зниження собівартості продукції на підприємствах харчової промисловості. Надана загальна характеристика Одеського хлібозаводу № 5 і проаналізовано результати його виробничо-господарської діяльності, склад і структура операційних витрат, співвідношення динаміки накладних витрат і повної собівартості реалізованої продукції. На основі методів математичного моделювання виявлена основна тенденція в динаміці показника витрат на 1 грн. реалізованої продукції з 2015 по 2019 рік. Обґрунтовано конкретні пропозиції щодо зниження собівартості продукції на аналізованому підприємстві.
The paper investigates the theoretical aspects of the search for reserves to reduce the cost of production in the food industry. The general characteristics of the Odessa bakery № 5 are given and the results of its production and economic activity, the composition and structure of operating costs, the ratio of the dynamics of overhead costs and the total cost of goods sold are analyzed. On the basis of methods of mathematical modelling the basic tendency in dynamics of an indicator of expenses on 1 UAH is revealed. sold products from 2015 to 2019. Specific proposals to reduce production costs at the analyzed enterprise are substantiated.
URI: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/12649
Appears in Collections:Центр заочної та вечірньої форм навчання

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Громов Д.Г. Кваліфікаційна робота.pdf364,98 kBAdobe PDFView/Open
Громов Д.Г. Реферат.pdf221,06 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.