Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/12756
Назва: Кластери як інструменти підвищення конкурентоспроможності регіональної економіки
Автори: Нєчева, Н.В.
Бібліографічний опис: Нєчева Н.В. Кластери як інструменти підвищення конкурентоспроможності регіональної економіки // «Сучасна парадигма кластерного розвитку індустрії туризму: наукові підходи і світовий досвід» тези круглого столу (11 вересня; 2020 р.; Одеса) Збірник тез круглого столу / «Сучасна парадигма кластерного розвитку індустрії туризму: наукові підходи і світовий досвід» тези круглого столу (11 вересня; 2020 р.; Одеса); відп. за вип. О.Л. Михайлюк ; Кафедра туристичного та готельно-ресторанного бізнесу. – Одеса, ОНЕУ, 2020. - С. 29-30.
Дата публікації: 2020
Видавництво: Одеський національний економічний університет
Ключові слова: кластери
підвищення конкурентоспроможності
регіональна економіка
Короткий огляд (реферат): Організація кластерів сприяє підвищенню конкурентоспроможності економіки регіонів, активізації інноваційних процесів і реальних механізмів узгодження інтересів влади, бізнесу, науки та освіти за умови розробки і реалізації стратегії регіонального розвитку. Конкурентоспроможність регіонів визначається здатністю мобілізувати внутрішні ресурси для власного розвитку, а також ступенем привабливості для залучення зовнішніх ресурсів. Незважаючи на значні переваги кластерної організації регіональної економіки, існує низка перешкод цьому процесу: відсутність реальної державної підтримки розвитку кластерних систем у регіонах України; низький рівень інформованості учасників про методології становлення кластерів і про можливості міжсекторальної взаємодії на рівні територіальної громади, недосконала інфраструктура; низький рівень розвитку асоціативних, коопераційних структур, низька якість бізнес-клімату та недостатність кваліфікованої робочої сили.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/12756
Розташовується у зібраннях:Кафедра туристичного та готельно-ресторанного бізнесу

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
29-30.pdf294,21 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.