Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/14237
Title: Європейський досвід кластеризації туристичної та готельноресторанної діяльності
Other Titles: European experience of clustering of tourism and hotel and restaurant activities
Authors: Козер, А.А.
Citation: Козер А. А. Європейський досвід кластеризації туристичної та готельноресторанної діяльності : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістра : спец. 241 «Готельно-ресторанна справа» за освітньою програмою «Управління туристичним та готельним бізнесом» / А. А. Козер; наук. кер. О. Л. Михайлюк; ОНЕУ. – Одеса, 2021. – 105 с.
Issue Date: 2021
Publisher: Одеський національний економічний університет
Keywords: кластери
туристичний бізнес
готельноресторанний бізнес
регіональний розвиток територій
європейський досвід
clusters
tourist business
hotel and restaurant business
regional development of territories
European experience
Abstract: У роботі розглядаються науково-теоретичні підходи щодо формування кластерної політики.Надана характеристика основних понять: туризм, туристична політика, готельний бізнес, ресторанний бізнес. Досліджені кластери як елемент комплексності для розвитку туристичного та готельноресторанного бізнесу. Проаналізовані нормативно-правові засади розвитку кластерів у туризмі і готельноресторанному бізнесі. Досліджені особливості процесу кластеризації у туристичної сфери, досліджені кластерні процеси у ресторанному та готельнорестранному бізнесі. Проаналізоване значення процесу кластеризації для регіонального розвитку територій. Структуровані показники ефективності та інструменти для розвитку процесу кластеризації. Накреслено шляхи підвищення процесу кластеризації туристичної сфери України за рахунок залучення європейського досвіду.
The paper considers scientific and theoretical approaches to the formation of cluster policy. The characteristics of the basic concepts are given: tourism, tourism policy, hotel business, restaurant business. Clusters as an element of complexity for the development of tourism and hotel and restaurant business are studied. The normative and legal bases of cluster development in tourism and hotel and restaurant business are analyzed. The peculiarities of the clustering process in the tourism sphere are studied, the cluster processes in the restaurant and hotel business business are studied. The significance of the clustering process for the regional development of territories is analyzed. Structured efficiency indicators and tools for the development of the clustering process. Ways to increase the process of clustering the tourism sector of Ukraine by attracting European experience are outlined.
Description: Доступ до роботи тільки на території бібліотеки ОНЕУ, для переходу натисніть на посилання нижче
URI: http://local.lib/diploma/Kozer.pdf
Appears in Collections:Факультет міжнародної економіки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Козер А.А. Реферат.pdf361,8 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.