Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/14237
Назва: Європейський досвід кластеризації туристичної та готельноресторанної діяльності
Інші назви: European experience of clustering of tourism and hotel and restaurant activities
Автори: Козер, А.А.
Бібліографічний опис: Козер А. А. Європейський досвід кластеризації туристичної та готельноресторанної діяльності : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістра : спец. 241 «Готельно-ресторанна справа» за освітньою програмою «Управління туристичним та готельним бізнесом» / А. А. Козер; наук. кер. О. Л. Михайлюк; ОНЕУ. – Одеса, 2021. – 105 с.
Дата публікації: 2021
Видавництво: Одеський національний економічний університет
Ключові слова: кластери
туристичний бізнес
готельноресторанний бізнес
регіональний розвиток територій
європейський досвід
clusters
tourist business
hotel and restaurant business
regional development of territories
European experience
Короткий огляд (реферат): У роботі розглядаються науково-теоретичні підходи щодо формування кластерної політики.Надана характеристика основних понять: туризм, туристична політика, готельний бізнес, ресторанний бізнес. Досліджені кластери як елемент комплексності для розвитку туристичного та готельноресторанного бізнесу. Проаналізовані нормативно-правові засади розвитку кластерів у туризмі і готельноресторанному бізнесі. Досліджені особливості процесу кластеризації у туристичної сфери, досліджені кластерні процеси у ресторанному та готельнорестранному бізнесі. Проаналізоване значення процесу кластеризації для регіонального розвитку територій. Структуровані показники ефективності та інструменти для розвитку процесу кластеризації. Накреслено шляхи підвищення процесу кластеризації туристичної сфери України за рахунок залучення європейського досвіду.
The paper considers scientific and theoretical approaches to the formation of cluster policy. The characteristics of the basic concepts are given: tourism, tourism policy, hotel business, restaurant business. Clusters as an element of complexity for the development of tourism and hotel and restaurant business are studied. The normative and legal bases of cluster development in tourism and hotel and restaurant business are analyzed. The peculiarities of the clustering process in the tourism sphere are studied, the cluster processes in the restaurant and hotel business business are studied. The significance of the clustering process for the regional development of territories is analyzed. Structured efficiency indicators and tools for the development of the clustering process. Ways to increase the process of clustering the tourism sector of Ukraine by attracting European experience are outlined.
Опис: Доступ до роботи тільки на території бібліотеки ОНЕУ, для переходу натисніть на посилання нижче
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://local.lib/diploma/Kozer.pdf
Розташовується у зібраннях:Факультет міжнародної економіки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Козер А.А. Реферат.pdf361,8 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.