Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2630
Назва: Оценка организационно-экономических составляющих конкурентоспособности молокоперерабатывающих предприятий
Інші назви: Оцінка організаційно-економічних складових конкурентоспроможності молокопереробних підприємств
Evaluation of the organizational and economic pillars of competitiveness of dairy enterprises
Автори: Молла, М.Г.
Молла, М.Г.
Molla, M.
Бібліографічний опис: Молла М. Г. Оценка организационно-экономических составляющих конкурентоспособности молокоперерабатывающих предприятий / М. Г. Молла // Экономика и предпринимательство. – 2014. – № 1. – Ч. 2 (42–2). – С. 527–531.
Дата публікації: 2014
Ключові слова: организационно-экономические составляющие
конкурентоспособность
латентный показатель
оценка составляющих
метод таксономии
організаційно-економічні складові
конкурентоспроможність
латентний показник
оцінка складових
метод таксономії
organizational and economic components
competitiveness
latent indicator assessment components
method of taxonomy
Короткий огляд (реферат): В статье приведена методика оценки организационно-экономических составляющих конкурентоспособности предприятия. Каждая составляющая является латентной величиной. Поэтому предлагается использовать методику оценку латентных показателей на основе метрик расстоянии и схожести, то есть таксономии. В работе приведен алгоритм классической, модифицированной, а также интегральной оценки латентного показателя. Практическое применение теоретических разработок было проведено на молокоперерабатывающих предприятиях Одесской и Николаевской области Украины. В результате проведенной оценки выявлены слабые составляющие, на которые следует направить мероприятия для повышения уровня конкурентоспособности предприятия.
У статті наведена методика оцінки організаційно-економічних складових конкурентоспроможності підприємства. Кожна складова є латентною величиною. Тому пропонується використовувати методику оцінку латентних показників на основі метрик відстані і схожості, тобто таксономії. У роботі наведено алгоритм класичної, модифікованої, а також інтегральної оцінки латентного показника. Практичне застосування теоретичних розробок було проведено на молокопереробних підприємствах Одеської та Миколаївської області України. В результаті проведеної оцінки виявлені слабкі складові, на які слід спрямувати заходи для підвищення рівня конкурентоспроможності підприємства.
The article describes a method of evaluation of organizational and economic pillars of competitiveness of the enterprise. Every component is a latent variable. It is therefore proposed to use the methods of assessment of latent indicators on the basis of metric distances and similarity, that is, taxonomy. The classical, modified, and the integral algorithms of evaluation of latent indicator were presented in this work. Practical use of theoretical researches were conducted in milk processing enterprises of the Odessa and Nikolaev region, Ukraine. The assessment revealed weak components, which should be sent activities to increase the level of competitiveness of the enterprise.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2630
Розташовується у зібраннях:Кафедра економіки підприємства та організації підприємницької діяльності



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.