Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2838
Назва: Аналитическая оценка функционирования пищевых предприятий Украины
Інші назви: Аналітична оцінка функціонування харчових підприємств України
Analytical assessment of functioning food enterprises of Ukraine
Автори: Волкова, Н.А.
Яцковой, Д.В.
Волкова, Н.А.
Яцковий, Д.В.
Volkova, N.
Yatskovoy, D.
Бібліографічний опис: Волкова Н. А. Аналитическая оценка функционирования пищевых предприятий / Н. А. Волкова, Д. В. Яцковой // Вестник ТвГУ. Серия: Экономика и управление. - 2014. - №1(23). - С. 293-301.
Дата публікації: 2014
Видавництво: Тверской Государственный университет
Ключові слова: пищевая промышленность
продукты питания
экспорт
импорт
инвестиции
инновации
сельское хозяйство
харчова промисловість
продукти харчування
експорт
імпорт
інвестиції
інновації
сільське господарство
food
import
export
investment
innovation
agriculture
Короткий огляд (реферат): Определена роль пищевой промышленности в народно-хозяйственном комплексе Украины. Выделены положительные и негативные стороны деятельности предприятий пищевой промышленности. В результате исследования определены цели и приоритеты развития отечественных предприятий пищевой промышленности в рыночной среде. Пищевая промышленность тесно связана с сельским хозяйством - основным технологическим звеном продовольственного комплекса. Следовательно, приоритетное значение в территориальной организации пищевой промышленности имеют такие экономические факторы, как сырьевой, потребительский, транспортный, специализация сельского хозяйства, научно-технический прогресс. Данные распределения объема реализованной промышленной продукции по видам деятельности за последние годы подтверждают, что производство пищевых продуктов, напитков и табачных изделий занимает одно из ведущих мест промышленности страны и с каждым годом имеет тенденцию к повышению. Однако удовлетворение потребностей населения Украины в продуктах питания в значительной степени достигается за счет импортных товаров. В результате анализа объемов экспорта и импорта пищевой промышленности определено, по каким товарным группам Украина имеет высокий уровень обеспечения, а по каким обеспечение происходит в основном за счет импортного товара. Проведен анализ объемов инвестиций в отрасль. Главная задача предстает в создании благоприятных условий развития инвестиционной деятельности в рамках региона и стимулировании деловой активности в сфере привлечения средств и осуществления инновационной деятельности и научных разработок.
Визначено роль харчової промисловості в народно-господарському комплексі України. Виділені позитивні і негативні сторони діяльності підприємств харчової промисловості. В результаті дослідження визначено цілі і пріоритети розвитку вітчизняних підприємств харчової промисловості в ринковому середовищі. Харчова промисловість тісно пов'язана з сільським господарством - основним технологічним ланкою продовольчого комплексу. Отже, пріоритетне значення у територіальної організації харчової промисловості мають такі економічні фактори, як сировинний, споживчий, транспортний, спеціалізація сільського господарства, науково-технічний прогрес. Дані розподілу обсягу реалізованої промислової продукції за видами діяльності за останні роки підтверджують, що виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів займає одне з провідних місць промисловості країни і з кожним роком має тенденцію до підвищення. Однак задоволення потреб населення в продуктах харчування в значній мірі досягається за рахунок імпортних товарів. В результаті аналізу обсягів експорту та імпорту харчової промисловості визначено, за яким товарним групам Україна має високий рівень забезпечення, а з якихось забезпечення відбувається в основному за рахунок імпортного товару. Проведений аналіз обсягів інвестицій у галузь. Головна задача постає в створенні сприятливих умов розвитку інвестиційної діяльності в рамках регіону та стимулювання ділової активності в сфері залучення коштів і здійснення інноваційної діяльності та наукових розробок.
The role of the food industry in the national economy of Ukraine. Highlighted the positive and negative aspects of the activities of the food industry. The study defines the goals and priorities of the domestic food industry in the market environment. Food industry is closely linked to agriculture - the main technological link food complex. Consequently, the priority in the territorial organization of the food industry are, economic factors such as raw materials, consumption, transport, specialty agriculture, scientific and technological progress. Data distribution volume of industrial products by activity in recent years show that the production of food, beverages and tobacco products is one of the leading industry in the country and every year tends to increase. However, the needs of the population of Ukraine in foods is, largely achieved through imports. An analysis of exports and imports of food industry is determined by how commodity groups, Ukraine has a high level of security and on how software is mainly due to imported goods. The analysis of investment in the industry. The main task appears to create favorable conditions for the development of investment activities within the region and stimulating business activity in the fundraising and implementation of innovation and scientific research.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2838
Розташовується у зібраннях:Кафедра бухгалтерського обліку, аналізу і аудиту



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.