Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2992
Назва: Еволюція розвитку категорії «витрати» та напрямки її удосконалення на підприємствах ресторанного господарства
Інші назви: Эволюция развития категории «расходы» и направления ее совершенствования на предприятиях ресторанного хозяйства
Автори: Супрученко, О.Л.
Супрученко, О.Л.
Supruchenko, O.
Бібліографічний опис: Супрученко О. Л. Еволюція розвитку категорії «витрати» та напрямки її удосконалення на підприємствах ресторанного господарства / О. Л. Супрученко // Облік і контроль у системі управління економічною стійкістю підприємств в умовах глобалізації: монографія / за ред. д.е.н., професора В. Ф. Максімової. – Одеса: ОНЕУ, 2014. – С. 88-105.
Дата публікації: 2014
Видавництво: Одеський національний економічний університет
Ключові слова: витрати
ресторанне господарство
напрямки удосконалення
еволюція
генезис
расходы
ресторанное хозяйство
направления совершенствования
эволюция
генезис
cost
restaurant
areas of improvement
evolution
genesis
Короткий огляд (реферат): У розділі монографії: - проаналізовано еволюцію розвитку категорії «витрати» та встановлено, що на ранніх етапах розглядаються питання відображення витрат та удосконалення форм документального оформлення. На наступних етапах досліджуються сутність витрат та управління ними з точок зору різних направлень економічної науки. На сучасному етапі витрати вивчаються у розрізі різних галузей економіки, у т.ч. ресторанного господарства. Даний аналіз довзоляє використовувати набуті знання для вирішення існуючих проблем обліку витрат різних видів економічної діяльності. - обгрунтовано ресторанне господарство є одним з найпоширеніших видів економічної діяльності, що потребує вивчення категорії «витрати ресторанного господарства». Серед науковців немає єдності щодо трактування даного поняття. Наявні визначення не відображають особливостей галузі: забезпечення населення послугами з організації харчування і споживання та дозвілля. - встановлено відсутній нормативний базис для забезпечення трактування категорії «витрати ресторанного господарства». - запропоновано визначення категорії «витрати ресторанного господарства. Дане поняття висвітлює економічну сутність витрат, з урахуванням специфіки економічного виду діяльності – ресторанне господарство.
В разделе монографии: - проанализированы эволюцию развития категории «расходы» и установлено, что на ранних этапах рассматриваются вопросы отражения расходов и совершенствование форм документального оформления. На следующих этапах исследуются сущность затрат и управления ими с точек зрения различных направлений экономической науки. На современном этапе расходы изучаются в разрезе различных отраслей экономики, в т.ч. ресторанного хозяйства. Данный анализ дает возможность использовать приобретенные знания для решения существующих проблем учета затрат различных видов экономической деятельности. - обоснованно ресторанное хозяйство является одним из самых распространенных видов экономической деятельности, что требует изучения категории «затраты ресторанного хозяйства». Среди ученых нет единства относительно трактовки данного понятия. Существующие определения не отражают особенностей отрасли: обеспечение населения услугами по организации питания и потребления и досуга. - установлено отсутствует нормативный базис для обеспечения трактовка категории «издержки ресторанного хозяйства». - предложено определение категории «затраты ресторанного хозяйства. Данное понятие освещает экономическую сущность затрат, с учетом специфики экономического вида деятельности – ресторанное хозяйство.
In the division of monograph : - the evolution of development of category of "expense" is analysed and it is set that on the early stages the questions of reflection of charges and improvement of forms of documentary registration are examined. On the next stages investigated essence of charges and management by them from the points of view of different directions of economic science. On the modern stage charges are studied in the cut of different industries of economy, in thereby restaurant economy. To use this analysis of the purchased knowledge for the decision of existent problems of account of charges of different types of economic activity. - a restaurant economy is reasonable is one of the most widespread types of economic activity that needs the study of category of "expense of restaurant economy". Among scientists there is not unity in relation to interpretation of this concept. Present determinations do not represent the features of industry : providing of population services in organization of feed and consumption and leisure. - an absent normative base is set for providing of interpretation of category of "expense of restaurant economy". - determination of category of "expense of restaurant economy is offered. This concept lights up economic essence of charges, taking into account the specific of economic type of activity is a restaurant economy.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2992
Розташовується у зібраннях:Кафедра бухгалтерського обліку, аналізу і аудиту



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.