Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2993
Title: Підходи до класифікації витрат на підприємствах ресторанного господарства
Other Titles: Подходы к классификации затрат на предприятиях ресторанного хозяйства
Approaches to classification of costs of restaurant enterprises
Authors: Супрученко, О.Л.
Супрученко, О.Л.
Supruchenko, O.
Citation: Супрученко О. Л. Підходи до класифікації витрат на підприємствах ресторанного господарства [Електронний ресурс] / О. Л. Супрученко // Глобальні та національні проблеми економіки. – 2015. - № 3. – Режим доступу: http://global-national.in.ua/archive/3-2015/186.pdf
Issue Date: 2015
Publisher: Миколаївський національний університет імені В.О. Сухомлинського
Keywords: класифікація
витрати
ресторанне господарство
класифікаційні ознаки
елементи операційних витрат
классификация
расходы
ресторанное хозяйство
классификационные признаки
элементы операционных расходов
classification
cost
restaurant
classification features
elements of operating costs
Abstract: Проаналізовано підходи до класифікації витрат підприємств ресторанного господарства у нормативній та економічній літературі, розглянуто загальні ознаки даних групувань. За результатами дослідження запропоновано доповнити загальну класифікацію ознакою «за складовими діяльності підприємств», що забезпечить облік та контроль витрат на підприємствах ресторанного господарства.
Проанализированы подходы к классификации расходов предприятий ресторанного хозяйства в нормативной и экономической литературе, рассмотрены общие признаки данных группировок. По результатам исследования предложено дополнить общую классификацию признаком «по составляющим деятельности предприятий», что обеспечит учет и контроль расходов на предприятиях ресторанного хозяйства.
The article analyzes the approaches to the classification of expenses of restaurants in regulatory and economic literature, the general features of the considered groups are deetermined. The study proposed to supplement the general classification with the basis “by components of enterprise” which provides cost accounting and control in restaurant enterprises.
URI: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2993
Appears in Collections:Кафедра бухгалтерського обліку, аналізу і аудиту



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.