Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3049
Назва: Прийоми оптимізації клонального мікророзмноження винограду in vitro
Інші назви: Приемы оптимизации клонального микроразмножения винограда in vitro
Methods for optimizing in vitro culture clonal micropropagation of grapevine
Автори: Зеленянська, Н.М.
Зеленянская, Н.Н.
Zelenyanskaya, N.
Бібліографічний опис: Зеленянська Н. М. Прийоми оптимізації клонального мікророзмноження винограду in vitro / Н. М. Зеленянська, Л. В. Джабурія, Н. І. Теслюк // Виноградарство і виноробство. – 2010. – Вип. 47. – С. 56–60.
Дата публікації: 2010
Видавництво: Національний науковий центр «Інститут виноградарства і виноробства ім. В. Є. Таїрова»
Ключові слова: мікроклони
кукурудзяний крохмаль
картопляний крохмаль
пшеничний крохмаль
микроклоны
кукурузный крахмал
картофельный крахмал
пшеничный крахмал
micro-clones
corn starch
potatoes starch
wheat starch
Короткий огляд (реферат): Наведені результати досліджень по визначенню найбільш ефективного поживного середовища для розмноження винограду in vitro на основі харчових крохмалів. Встановлено, що середовище Мурасіге і Скуга, виготовлене на основі кукурудзяного крохмалю є найкращим для використання на першому та другому етапах мікроклонального розмноження винограда in vitro.
Приведены результаты исследований по определению наиболее эффективной питательной среды для размножения винограда in vitro на основе пищевых крахмалов. Установлено, что среда Мурасиге и Скуга, изготовлено на основе кукурузного крахмала является лучшим для использования на первом и втором этапах микроклонального размножения винограда in vitro.
The results of study to determine the most effective nutrients medium for the grapevine propagation in vitro culture on the basis of nutrient corn starch have been presented. It has been stated that nutrient medium MS with corn starch is the optimal on the first and second stages of clonal micro-propagation of grapevine in vitro cultura.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3049
Розташовується у зібраннях:Кафедра туристичного та готельно-ресторанного бізнесу



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.