Матеріали зібрання (Сортування за Дати збереження у за спаданням порядку): 1 до 20 з 759
Попередній перегляд | Дата випуску | Назва | Автор(и) |
| 2023 | Маркетингова стратегія просування послуг мережевого підприємства в умовах високо конкурентного ринку: на прикладі кав’ярні «Львівська Майстерня Шоколаду» | Березовенко, О.І. |
| 2023 | Розробка конкурентної стратегії на основі вдосконалення логістичної системи постачання підприємства | Поддубна, Ю.О. |
| 2023 | Шляхи підвищення якості послуг на підприємстві готельного господарства (на прикладі студентського табору «Економіст») | Тарасенко, Ю.С. |
| 2023 | Удосконалення системи маркетингових комунікацій ТОВ «Телекарт-Прилад» | Брага, Д.І. |
| 2023 | Напрями диверсифікації діяльності підприємств сфери гостинності (на прикладі ТОВ «Л.А.Р.К.») | Швидка, О.В. |
| 2023 | Удосконалення організації надання додаткових послуг на підприємствах готельного господарства (на прикладі готелю «Amsterdam») | Філатова, Є.Д |
| 2023 | Інтернет-маркетинг підприємств готельного господарства (на прикладі готелю "Старий Дуб") | Урсу, В.В. |
| 2023 | Удосконалення управління персоналом готельних підприємств (на прикладі готелю «Каліфорнія») | Тужикова, В.С. |
| 2023 | Удосконалення організації послуг харчування у курортних закладах розміщення (на прикладі студентського табору «Економіст») | Станєва, А.І. |
| 2023 | Шляхи підвищення конкурентоспроможності послуг підприємства ресторанного господарства (на прикладі кафе-бару «Мілано») | Середа, В.С. |
| 2023 | Оцінювання конкурентоспроможності персоналу у закладах ресторанного господарства « (на прикладі ресторану «Тбілісо») | Селянинов, Д.С. |
| 2023 | Шляхи підвищення ефективності функціонування ресторанів (на прикладі ресторану «СВС») | Погореловська, М.М. |
| 2023 | Шляхи підвищення ефективності функціонування готелів (на прикладі готелю «Vele Rosse») | Островська, А.Б. |
| 2023 | Управління ціноутворенням на ресторанних підприємствах (на прикладі ресторану «Варадеро») | Нижня, Р.Р. |
| 2023 | Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства (на прикладі ресторану «OCA Club») | Морозенко, К.О. |
| 2023 | Експертне оцінювання якості обслуговування при наданні послуг ресторанного господарства (на прикладі кафе «Верона») | Міхова, О.К. |
| 2023 | Шляхи підвищення якості послуг на підприємстві ресторанного господарства | Місакян В.Т. |
| 2023 | Шляхи підвищення ефективності функціонування готельного підприємства (на прикладі готелю «Зеніт») | Маслова, Н.А. |
| 2023 | Удосконалення мотивації праці персоналу підприємств готельного господарства (на прикладі готелю «Континенталь») | Марченко, К.Ю. |
| 2023 | Інформаційні технології в маркетинговій діяльності підприємств готельного господарства (на прикладі готелю «Дерібас») | Луньова, К.С. |
Матеріали зібрання (Сортування за Дати збереження у за спаданням порядку): 1 до 20 з 759