Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4353
Title: | Вопросы реструктуризации украинских предприятий пищевой промышленности |
Other Titles: | Питання реструктуризації українських підприємств харчової промисловості Issues on restructuring of Ukrainian food industry enterprises Zagadnienia restrukturyzacji Ukraińskich przedsiębiorstw w przemyśle spożywczym |
Authors: | Балджи, М.Д. Балджи, М.Д. Baldghi, M. |
Citation: | Балджи М. Д. Вопросы реструктуризации украинских предприятий пищевой промышленности / М. Д. Балджи // International Journal of New Economics and Social Sciences. - 2015. - № 1 (1). – С. 5-16. |
Issue Date: | 2015 |
Keywords: | реструктуризация предприятия пищевой промышленности классификация конкурентоспособность эффективность оценка программа реструктуризации реструктуризація підприємства харчової промисловості класифікація конкурентоспроможність ефективність оцінка програма реструктуризації restructuring food industry enterprises classification competitiveness effectiveness evaluation restructuring program |
Abstract: | Рассмотрены вопросы реструктуризации предприятий, обоснованные необходимые изменения состояния и структуры. Определены основные виды реструктуризации, которые могут быть использованы на предприятиях пищевой промышленности. Аргументированные цели реструктуризации предприятий пищевой промышленности в Украине, направленных на повышение уровня их конкурентоспособности и эффективности хозяйствования. На основе оценки эффективности программ реструктуризации предприятий определены перспективы их функционирования в рыночной среде. Сделаны выводы о дальнейшей деятельности украинских предприятий пищевой промышленности. Розглянуто питання реструктуризації підприємств, обґрунтовані необхідні зміни стану і структури. Визначено основні види реструктуризації, які можуть бути використані на підприємствах харчової промисловості. Аргументовані цілі реструктуризації підприємств харчової промисловості в Україні, спрямованих на підвищення рівня їх конкурентоспроможності та ефективності господарювання. На основі оцінки ефективності програм реструктуризації підприємств визначено перспективи їх функціонування в ринковому середовищі. Зроблені висновки щодо подальшої діяльності українських підприємств харчової промисловості. The questions of enterprise restructuring were considered, the necessity of changes in the state and structure was justified. The main forms of restructuring that can be used in the food industry were determined. The objectives of restructuring of the food industry enterprises in Ukraine, aimed at improving their competitiveness and economic efficiency, were argumented. Based on the evaluation of the effectiveness of enterprise restructuring programs the prospects of their functioning in the market environment were identified. Conclusions on the future activities of the Ukrainian food industry enterprises were made. Problemy restrukturyzacji przedsiębiorstw, uzasadniają potrzebę zmian w stanie i strukturze. Główne rodzaje restrukturyzacji, które mogą być stosowane w przemyśle spożywczym. Uzasadniona celem restrukturyzacji przemysłu spożywczego na Ukrainie, mających na celu poprawę ich konkurencyjności i efektywności ekonomicznej. Na podstawie oceny skuteczności programów restrukturyzacji przedsiębiorstw zidentyfikowanych perspektywy ich funkcjonowania w otoczeniu rynkowym. Wnioski dotyczące dalszej działalności ukraińskich przedsiębiorstw w przemyśle spożywczym. |
URI: | http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4353 |
ISSN: | 2450-2146 |
Appears in Collections: | Кафедра економіки, права та управління бізнесом |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Вопросы реструктуризации украинских предприятий пищевой промышленности.pdf | 1,43 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.