Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4540
Назва: Оцінка організаційної складової механізму формування конкурентоспроможності підприємства
Інші назви: Оценка организационной составляющей механизма формирования конкурентоспособности предприятия
The evaluation of organizational component of enterprise’s competitiveness formation mechanism
Автори: Чернявська, І.М.
Чернявская, И.М.
Chernyavska, I.
Бібліографічний опис: Оцінка організаційної складової механізму формування конкурентоспроможності підприємства / І. М. Чернявська // Вісник соціально-економічних досліджень: зб. наук. праць; Одеський національний економічний університет. – Одеса, 2015. – № 56 (1). – С. 178–186.
Дата публікації: 2015
Ключові слова: конкурентоспроможність підприємства
організаційна складова конкурентоспроможності
методичний підхід до оцінювання організаційної складової
конкурентоспособность предприятия
организационная составляющая конкурентоспособности
методический подход к оценке организационной составляющей
competitiveness of enterprise
organizational constituent of competitiveness
methodological approach to assessing enterprise’s competitiveness
Короткий огляд (реферат): Статтю присвячено теоретико-методологічному обґрунтуванню процесу оцінки конкурентоспроможності підприємства. Визначено чотири групи складових системи забезпечення конкурентоспроможності підприємства. Виявлено використовувані підходи до виділення організаційної складової та принципи формування системи показників оцінки з урахуванням її впливу на конкурентоспроможність підприємства. Розроблено методичний підхід до оцінки конкурентоспроможності підприємства на базі введення показника конкурентоспроможності з урахуванням впливу організаційної складової.
Статья посвящена теоретико-методологическому обоснованию процесса оценки конкурентоспособности предприятия. Определены четыре группы составляющих системы обеспечения конкурентоспособности предприятия. Исследованы используемые подходы к выбору организационной составляющей и принципы формирования системы показателей оценки с учетом ее влияния на конкурентоспособность предприятия. Разработан методический подход к оценке конкурентоспособности предприятия на базе введения показателя конкурентоспособности с учетом влияния организационной составляющей.
The article is devoted to theoretical and methodological substantiation of the process of the enterprise’s competitiveness evaluation. Four groups of the components of system to ensure the enterprise’s competitiveness are defined. Used approaches to the choice of organizational component and the principles of system of indicators to measure taking into account its impact on the competitiveness of enterprise are researched. The methodological approach to assessing enterprise’s competitiveness on the basis of introduction of index the competitiveness, taking into account the impact of the organizational component is developed.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4540
ISSN: 2313-4569
Розташовується у зібраннях:Випуск 1, № 56



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.