Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4594
Назва: Макроекономіка
Інші назви: Макроэкономика
Macroeconomics
Бібліографічний опис: Макроекономіка: навчальний посібник / за заг. ред М. І. Звєрякова. – Одеса: Атлант, 2016. – 281 с.
Дата публікації: 2016
Видавництво: Атлант
Короткий огляд (реферат): У навчальному посібнику запропоновано концептуальні, методологічні та методичні положення макроекономічного аналізу. Розглянуто теоретико-прикладні положення формування механізмів макроекономіки та макроекономічної політики. Розкрито зміст та поняття моделей та методів макроекономічного аналізу. Моделювання макроекономічних процесів наближено до потреб господарської практики. Сформульовано концептуальний підхід до аналізу макроекономічних процесів та явищ, а також систему знань про механізм функціонування національної економіки на підставі макроекономічних теорій, обґрунтованих світовою і вітчизняною наукою. Формування та розвиток економічного мислення передбачає вивчення економічної теорії. Серед усіх її розділів макроекономіка формує світогляд як фахівців у галузі економіки, так і громадян, які прагнуть розуміти економічну політику держави. В центрі дослідження макроекономіки – багатство та дохід нації, темпи та фактори економічного зростання і, навпаки, причини економічного спаду, зайнятість та її протилежність – безробіття, інфляція. У розвинених країнах держава активно втручається в економіку. Це примушує шукати більш прийнятні, науково обґрунтовані варіанти державної економічної політики, спрямованої на вирішення загальнонаціональних економічних задач – забезпечення високих і тривалих темпів зростання виробництва, повної зайнятості й стабільного рівня цін. Одночасно розрахунки і широкі публікації макроекономічних показників дозволяють суспільству свідомо оцінити результативність економічної політики держави. Саме темпи зростання економіки, рівень безробіття й інфляція стають критеріями оцінки якості та ефективності курсу економічної політики уряду, складність розуміння якої полягає в тому, що різні течії економічної думки пропонують різні підходи до вирішення макроекономічних проблем та формування економічної політики.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4594
Розташовується у зібраннях:Кафедра загальної економічної теорії і економічної політики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Макроекономіка.pdf2,67 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.