Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/5060
Назва: Економічне обґрунтування проекту з відкриття кав’ярні
Інші назви: Экономическое обоснование проекта по открытию кофейни
Economic justification of the project of opening
Автори: Мізіна, А.О.
Дата публікації: 2016
Ключові слова: ресторанне господарство
кав’ярня
ресторанное хозяйство
кофейня
food
a coffee shop
Короткий огляд (реферат): Метою роботи є дослідження теоретичних положень та здійснення розрахунків щодо обґрунтування доцільності відкриття кав’ярні. Були проведені дослідження з визначення сутності сфер діяльності підприємства для забезпечення довгострокової ефективності його функціонування на ринку, забезпечення його розвитку на основі підвищення стійкості, ефективності діяльності, використання наявних стратегічних можливостей та укріплення конкурентних переваг. Відповідно до мети дослідження поставлено наступні завдання: охарактеризувати бізнес-ідею започаткування власної справи на ринку ресторанного господарства; дослідити основні організаційні умови створення та ведення бізнесу в сфері ресторанного господарства; обґрунтувати вибір виду діяльності; оцінити ситуацію на ринку послуг ресторанного господарства; сформувати витрати на створення і функціонування кав’ярні; розрахувати критерії ефективності розробленого проекту; проаналізувати можливі ризики, пов’язані з його функціонуванням та надати рекомендації щодо їх уникнення чи мінімізації. Вирішення вище наведених завдань передбачає застосування системного підходу до організації управління підприємством з урахуванням комплексності змін внутрішнього та зовнішнього середовища, отримання синергетичного ефекту.
Целью работы является исследования теоретических положений и осуществления расчетов по обоснованию целесообразности открытия кофейни. Были проведены исследования по определению сущности сфер деятельности предприятия для обеспечения долгосрочной эффективности его функционирования на рынке, обеспечение его развития на основе повышения устойчивости, эффективности деятельности, использования имеющихся стратегических возможностей и укрепления конкурентных преимуществ. Согласно цели исследования поставлены следующие задачи: охарактеризовать бизнес-идею открытия собственного дела на рынке ресторанного хозяйства; исследовать основные организационные условия создания и ведения бизнеса в сфере ресторанного хозяйства; обосновать выбор вида деятельности; оценить ситуацию на рынке услуг ресторанного хозяйства; сформировать затраты на создание и функционирования кофейни; рассчитать критерии эффективности разработанного проекта; проанализировать возможные риски, связанные с его функционированием и предоставить рекомендации по их избежанию или минимизации. Решение выше указанных задач предполагает применение системного подхода к организации управления предприятием с учетом комплексности изменений внутренней и внешней среды, получения синергетического эффекта.
The aim of this work is to study the theoretical principles and calculations in substantiation of expediency of opening a coffee shop. Studies have been conducted to determine the nature of the areas of the company to ensure long-term functioning of the market, ensuring its development on the basis of increased sustainability, efficiency, use of available strategic opportunities and strengthening competitive advantage. According to the objectives of the study the following objectives: describe the business idea of opening their own business on the market of restaurant business; to explore the major organizational conditions for creating and doing business in the field of restaurant management; justify the choice of activity; to assess the situation on the market of services of restaurant economy; to generate costs for the creation and operation of coffee shops; to calculate the efficiency criteria developed by the project; to analyze the possible risks associated with its operation and provide recommendations for their avoidance or minimisation. The solution to the above problems suggests a systematic approach to the organization of enterprise management given the complexity of changes in the internal and external environment, to obtain a synergistic effect.
Опис: Науковий керівник: к.е.н., Клевцевич Наталія Анатоліївна
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/5060
Розташовується у зібраннях:Факультет економіки і управління підприємництвом

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Економічне обґрунтування проекту з відкриття кав’ярні.pdf456,8 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.