Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/5071
Title: Економічне обґрунтування проекту створення підприємства з надання кейтерингових послуг
Other Titles: Экономическое обоснование проекта создания предприятия по оказанию кейтеринговых услуг
Economic justification of the project of creation of the enterprises for rendering of catering services
Authors: Стрельчук, А.О.
Issue Date: 2016
Keywords: ресторанний бізнес
кейтерингові послуги
бізнес-ідея
проект
прибутковість
ефективність
ресторанный бизнес
кейтеринговые услуги
бизнес-идея
проект
доходность
эффективность
restaurant business
catering services
business idea
project
profitability
efficiency
Abstract: У роботі розглядається загальна концепція створення бізнесу з надання послуг кейтерингової компанії в Україні: розглянуто бізнес-ідею започаткування власної справи у сфері ресторанного бізнесу; досліджуються умови організації та здійснення підприємницької діяльності в Україні. Проаналізовано конкурентне середовище на ринку ресторанного бізнесу в Україні та визначені внутрішні конкурентні переваги кейтерингової компанії. Розраховано витрати на створення та функціонування кейтерингової компанії. Спрогнозовано прибуток від реалізації послуг кейтерингової компанії. Проведено оцінку економічної ефективність проекту. Проаналізовані можливі ризики та запропоновані заходи щодо їх мінімізації.
В работе рассматривается общая концепция создания бизнеса по предоставлению услуг кейтеринговой компании в Украине: рассмотрены бизнес-идею открытия собственного дела в сфере ресторанного бизнеса; исследуются условия организации и осуществления предпринимательской деятельности в Украине. Проанализирована конкурентная среда на рынке ресторанного бизнеса в Украине и определены внутренние конкурентные преимущества кейтеринговой компании. Рассчитаны затраты на создание и функционирования кейтеринговой компании. Прогнозируется прибыль от реализации услуг кейтеринговой компании. Проведена оценка экономической эффективность проекта. Проанализированы возможные риски и предложены меры по их минимизации.
The general concept of creation services business catering company in Ukraine: the business-idea of starting a business in the restaurant business; the terms of organization and course of business are investigated in Ukraine. The competitive environment is analyzed at the market restaurant business in Ukraine and by internal competitive advantages catering company. Charges are counted on creation and functioning of catering company. Income from the sale of services was forecasted of of catering. The economic efficiency of the project was reviewed. The possible risks were analyzed and measures to minimize them were proposed.
Description: Науковий керівник к.е.н., доцент Доброва Наталя Василівна
URI: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/5071
Appears in Collections:Факультет економіки і управління підприємництвом



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.