Стратегічний аналіз галузі як інструмент визначення загроз економічній безпеці підприємств хлібопродуктів

Abstract

Метою цієї статті є доведення необхідності проведення стратегічного аналізу галузі хлібопродуктів для структурування її ключових сегментів, які є специфічними, виявлення галузевих характеристик та формування за ними переліку загроз економічній безпеці. Аналіз та структурування класифікації мають поліпшити порозуміння загроз економічній безпеці підприємствам хлібопродуктів та оптимізувати їх здатність до протистояння руйнівним процесам. Проведено стратегічний аналіз галузі хлібопродуктів, а саме: складено характеристику досліджуваної галузі за п’ятьма зазначеними напрямами стратегічного аналізу, що дозволило сформувати перелік специфічних загроз економічній безпеці хлібопродуктових підприємств. Ефективне застосування цього переліку дозволить створити основу працюючої системи дотримання економічної безпеки.
Целью этой статьи является обоснование необходимости проведения стратегического анализа отрасли хлебопродуктов для структурирования ее ключевых сегментов, которые являются специфическими, выявления отраслевых характеристик и формирования по ним перечня угроз экономической безопасности. Анализ и структурирование классификации должны улучшить понимание угроз экономической безопасности предприятий хлебопродуктов и оптимизировать их способность к противостоянию разрушительным процессам. Проведено стратегический анализ отрасли хлебопродуктов, а именно: составлена характеристика исследуемой области по пяти указанным направлениям стратегического анализа, что позволило сформировать перечень специфических угроз экономической безопасности предприятий хлебопродуктов. Эффективное применение этого перечня позволит создать основу работающей системы соблюдения экономической безопасности.
The purpose of this article is to ground the need for strategic analysis for bakery industry, for structuring its key segments that are specific, for identification of sectoral characteristics and for creation of the list of threats to economic security. Analysis and structuring of the classification should improve the understanding of threats to economic security and bakery businesses and to optimize their ability to confront the destructive processes. A strategic analysis of the bakery industry has been conducted. The characteristics of the industry in five specified areas of strategic analysis are defined. It allowed to create a list of specific threats to economic security of bakery enterprises. Effective use of this list will create a basis for economic security compliance system.

Description

Citation

Кузнецова І. О. Стратегічний аналіз галузі як основа формування системи загроз економічній безпеці підприємств хлібопродуктів / І. О. Кузнецова, О. О. Кюне // Економічний аналіз. – Тернопіль: ТНЕУ, 2016. – Том 23. – № 2. – С. 73-78.

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By