Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/5531
Назва: Формалізація складових моніторингу стійкого розвитку хлібоприймальних підприємств
Інші назви: Формализация составляющих мониторинга устойчивого развития хлебоприемных предприятий
Тhe formalization of the cereal receiving enterprises sustainable development monitoring components
Автори: Балабаш, О.С.
Балабаш, О.С.
Balabash, O.
Бібліографічний опис: Формалізація складових моніторингу стійкого розвитку хлібоприймальних підприємств / О. С. Балабаш // Вісник соціально-економічних досліджень : зб. наук. праць; Одеський національний економічний університет. – Одеса, 2016. – № 60 (1). – С. 99-109.– ISSN 2313-4569.
Дата публікації: 2016
Ключові слова: моніторинг
моніторинг стійкого розвитку
стійкий розвиток хлібоприймальних підприємств
складові моніторингу стійкого розвитку
процесна стійкість
конкурентна стійкість
фінансова стійкість
шкала Харінгтона
методика моніторингу стійкого розвитку
метод попарних порівнянь
контекстна діаграма
декомпозиційна діаграма
мониторинг
мониторинг устойчивого развития
устойчивое развитие хлебоприемных предприятий
составляющие мониторинга устойчивого развития
процессная устойчивость
конкурентная устойчивость
финансовая устойчивость
шкала Харрингтона
методика мониторинга устойчивого развития
метод парных сравнений
контекстная диаграмма
декомпозиционная диаграмма
monitoring
monitoring of sustainable development
sustainable development of primary elevators
monitoring components of sustainable development
process stability
competitive strength
financial stability
the scale of J. Harington
methods of monitoring of sustainable development
method of pairwise comparisons
contextual diagram
decomposition chart
Короткий огляд (реферат): У статті визначено складові моніторингу стійкого розвитку хлібоприймальних підприємств (ХПП). Розглянуто процес моніторингу стійкого розвитку хлібоприймальних підприємств на узагальненому рівні за допомогою контекстної діаграми та деталізованому рівні за допомогою декомпозиційної діаграми, з детальним описом його стадій. Визначено «входи» та «виходи» процесу моніторингу стійкого розвитку ХПП. Обґрунтовано доцільність проекції результатів оцінки складових на кількісно-лінгвістичну шкалу Харінгтона. Адаптовано шкалу Харінгтона, розроблено модифіковані лінгвістичні оцінки рівнів складових стійкого розвитку хлібоприймальних підприємств. Апробовано запропоновану методику моніторингу стійкого розвитку ХПП на прикладі Кремидівської виробничої дільниці Одеського зернового терміналу ДПЗКУ.
В статье определены составляющие мониторинга устойчивого развития хлебоприемных предприятий (ХПП). Рассмотрен процесс мониторинга устойчивого развития хлебоприемных предприятий на общем уровне с помощью контекстной диаграммы и детализированном уровне с помощью декомпозиционной диаграммы, с подробным описанием его стадий. Определены «входы» и «выходы» процесса мониторинга устойчивого развития ХПП. Обоснована целесообразность проекции результатов оценки составляющих на количественно-лингвистическую шкалу Харрингтона. Адаптирована шкала Харрингтона, разработаны модифицированные лингвистические оценки уровней составляющих устойчивого развития хлебоприемных предприятий. Апробирована предложенная методика мониторинга устойчивого развития ХПП на примере Кремидовского производственного участка Одесского зернового терминала ГПЗКУ.
The article defines the cereal receiving enterprises sustainable development monitoring components. The process of the cereal receiving enterprises sustainable development monitoring on the aggregate level using context diagrams and on the detailed level using decomposition diagrams with a detailed description of its stages is considered. The «inputs» and «outputs» of the process of the cereal receiving enterprises sustainable development monitoring are defined. The expediency of projection of evaluation results on the verbal-numerical scale of J. Harington is substantiated. The scale of J. Harington is adapted, the modified linguistic evaluation of cereal receiving enterprises sustainable development components levels is worked out. The proposed methods of the cereal receiving enterprises sustainable development monitoring are tested on the example of Kremydivska manufacturing site of Odessa grain terminal DPZKU.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/5531
ISSN: 2313-4569
Розташовується у зібраннях:Випуск 1, № 60
Кафедра менеджменту організацій



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.