Зростання продуктивності праці вітчизняних підприємств на засадах організаційно-управлінських інновацій
Вантажиться...
Дата
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
У статті розглянуто сутність та значення організаційно – управлінських інновацій для зростання рівня продуктивності праці сучасних підприємств. Доведено першочерговість застосування організаційно-управлінських інновацій порівняно з продуктовими та процесними. Окреслено умови, на основі яких повинно здійснюватися застосування
організаційно-управлінських інновацій. Досліджено системи менеджменту якості як вид організаційно-управлінських інновацій, які використовуються на вітчизняних олійно-жирових підприємствах.
В статье рассмотрены сущность и значение организационно – управленческих инноваций для роста уровня производительности труда современных предприятий. Доказано первоочередность применения организационно-управленческих инноваций по сравнению с продуктовыми и процессными. Определены условия, на основе которых должно осуществляться применения организационно-управленческих инноваций. Исследованы системы менеджмента качества как вид организационно-управленческих инноваций, которые используются на отечественных масложировых предприятиях.
The article considers the essence and importance of organizational and managerial innovations for the labour productivity growth at modern enterprises. It is proven the priority of organizational and managerial innovations’ application in comparison with product and process innovations. Conditions are defined, on the basis of which the application of organizational and managerial innovations should be implemented. Systems of quality management are investigated as the type of organizational and managerial innovations that are used at domestic oil and fat enterprises.
В статье рассмотрены сущность и значение организационно – управленческих инноваций для роста уровня производительности труда современных предприятий. Доказано первоочередность применения организационно-управленческих инноваций по сравнению с продуктовыми и процессными. Определены условия, на основе которых должно осуществляться применения организационно-управленческих инноваций. Исследованы системы менеджмента качества как вид организационно-управленческих инноваций, которые используются на отечественных масложировых предприятиях.
The article considers the essence and importance of organizational and managerial innovations for the labour productivity growth at modern enterprises. It is proven the priority of organizational and managerial innovations’ application in comparison with product and process innovations. Conditions are defined, on the basis of which the application of organizational and managerial innovations should be implemented. Systems of quality management are investigated as the type of organizational and managerial innovations that are used at domestic oil and fat enterprises.
Опис
Ключові слова
продуктивність праці, конкурентоспроможність, організаційно-управлінські інновації, системи менеджменту якості, олійно-жирові підприємства, производительность труда, конкурентоспособность, организационно-управленческие инновации, системы менеджмента качества, масложировые предприятия, productivity, competitiveness, organizational and managerial innovations, quality management systems, oil and fat enterprises
Бібліографічний опис
Орленко О. М. Зростання продуктивності праці вітчизняних підприємств на засадах організаційно-управлінських інновацій [Електронний ресурс] /
О. М. Орленко // Інфраструктура ринку. – 2017. – №9. – С. 66-70. – Режим доступу: http://www.market-infr.od.ua/uk/9-2017