Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/6711
Назва: Система ризик-менеджменту в банках: теоретичні та методологічні аспекти
Інші назви: Система риск-менеджмента в банках: теоретические и методологические аспекты
Risk Management System in Banks: Theoretical and Methodological Aspects
Автори: Коваленко, В.В.
Жердецька, Л.В.
Завадська, Д.В.
Тарасевич, Н.В.
Деркач, Ю.Б.
Сергєєва, О.С.
Шмуратко, Я.А.
Шелудько, С.А.
Kovalenko, V.
Zherdetska, L.
Zavadska, D.
Tarasevich, N.
Derkach, J.
Sergeeva, O.
Shmuratko, Y.
Sheludko, S.
Бібліографічний опис: Система ризик-менеджменту в банках: теоретичні та методологічні аспекти: монографія / за ред. В. В. Коваленко. – Одеса: ОНЕУ, 2017. – 304 с.
Дата публікації: 2017
Видавництво: Одеський національний економічний університет
Ключові слова: ризик-менеджмент
банківські ризики
крединий ризик-менеджмент
профіль ризику
резерви
макропруденційна політика
грошові потоки
похідні фінансові інструменти
стрес-тестування
риск-менеджмент
банковские риски
крединий риск-менеджмент
профиль риска
резервы
макропруденциальных политика
денежные потоки
производные финансовые инструменты
стресс-тестирования
risk management
bank risks
credit risk management
risk profile
reserves
macroprudential policies
cash flows
derivative financial instruments
stress testing
монографія
Короткий огляд (реферат): Монографія підготовлена за результатами проведеного комплексного дослідження щодо розвитку теоретико-методологічних положень системи ризик-менеджменту в банках. У монографії визначено економічну сутність, функції та завдання системи ризик-менеджменту в банках на сучасному етапі розвитку банківського бізнесу. Охарактеризовано міжнародні стандарти організації ризик-менеджменту. Визначено сучасні підходи до управління банківськими ризиками на засадах забезпечення сталого розвитку. Проаналізовано нові види банківських ризиків, існування яких пов’язані з дестабілізаційними процесами на фінансовому ринку та визначено основні напрями удосконалення системи ризик-менеджменту в банках України. Розраховано на працівників банківських та фінансових установ, науковців, аспірантів, студентів вищих навчальних закладів та всіх, кого цікавлять проблеми розвитку банків, методи та інструменти, які вони використовують для запобігання та нівелювання ризиків, пов’язаних з їх професійною діяльністю.
Монография подготовлена по результатам проведенного комплексного исследования по развитию теоретико-методологических положений системы риск-менеджмента в банках. В монографии определена экономическая сущность, функции и задачи системы риск-менеджмента в банках на современном этапе развития банковского бизнеса. Охарактеризованы международные стандарты организации риск-менеджмента. Определены современные подходы к управлению банковскими рисками на основе обеспечения устойчивого развития. Проанализированы новые виды банковских рисков, существование которых связаны с дестабилизирующим процессами на финансовом рынке и определены основные направления совершенствования системы риск-менеджмента в банках Украины. Рассчитан на работников банковских и финансовых учреждений, научных работников, аспирантов, студентов высших учебных заведений и всех, кого интересуют проблемы развития банков, методы и инструменты, которые они используют для предупреждения и нивелирования рисков, связанных с их профессиональной деятельностью.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/6711
Розташовується у зібраннях:Кафедра банківської справи



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.