Management of basic processes of services in the context of the international technical regulation
Вантажиться...
Дата
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Одеський національний економічний університет
Анотація
Key aspects when developing process approach for the quality system of services in the international ISO standards of a series 9000 are analysed and the important role of the consumer in formation of requirements to rendering of services is proved. The author offered a technique of control of parameters of service which allows to reveal reserves of improvement of quality of service, and also efficiency and productivity of its granting. Recommendations concerning provisions which may contain specifications or the standard of the organization for a specification of activity of the organization are made.
Проаналізовано ключові аспекти при розробці технологічного підходу для системи якості послуг в міжнародних стандартах ISO серії 9000 і доведено важливу роль споживача у формуванні вимог до надання послуг. Автор запропонував методику контролю параметрів обслуговування, яка дозволяє виявити резерви підвищення якості обслуговування, а також ефективність і продуктивність його надання. Даються рекомендації, що стосуються положень, які можуть містити специфікації або стандарти організації для специфікації діяльності організації.
Проанализированы ключевые аспекты при разработке технологического подхода для системы качества услуг в международных стандартах ISO серии 9000 и доказана важная роль потребителя в формировании требований к оказанию услуг. Автор предложил методику контроля параметров обслуживания, которая позволяет выявить резервы повышения качества обслуживания, а также эффективность и производительность его предоставления. Даются рекомендации, касающиеся положений, которые могут содержать спецификации или стандарты организации для спецификации деятельности организации.
Проаналізовано ключові аспекти при розробці технологічного підходу для системи якості послуг в міжнародних стандартах ISO серії 9000 і доведено важливу роль споживача у формуванні вимог до надання послуг. Автор запропонував методику контролю параметрів обслуговування, яка дозволяє виявити резерви підвищення якості обслуговування, а також ефективність і продуктивність його надання. Даються рекомендації, що стосуються положень, які можуть містити специфікації або стандарти організації для специфікації діяльності організації.
Проанализированы ключевые аспекты при разработке технологического подхода для системы качества услуг в международных стандартах ISO серии 9000 и доказана важная роль потребителя в формировании требований к оказанию услуг. Автор предложил методику контроля параметров обслуживания, которая позволяет выявить резервы повышения качества обслуживания, а также эффективность и производительность его предоставления. Даются рекомендации, касающиеся положений, которые могут содержать спецификации или стандарты организации для спецификации деятельности организации.
Опис
Ключові слова
service provider, quality management system implementation, process approach, quality management, standards of the provision of services, постачальник послуг, впровадження системи управління якістю, технологічний підхід, управління якістю, стандарти надання послуг, поставщик услуг, внедрение системы управления качеством, технологический подход, управление качеством, стандарты предоставления услуг, стаття
Бібліографічний опис
Zakharchuk V. Management of basic processes of services in the context of the international technical regulation / V. Zakharchuk // Socio-economic Research Bulletin, (ISSN: 2313-4569). – Odessa: Odessa national economic university, 2014. – Issue 4 (55). – P. 132-136.