Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/7440
Назва: The basic principles of the state policy in the field of consumer protection in the market of organic products
Інші назви: Основні засади державної політики щодо захисту прав споживачів на ринку органічної продукції
Основные принципы государственной политики в сфере защиты прав потребителей на рынке органической продукции
Автори: Zakharchuk, V.
Nerutsa, L.
Захарчук, В.Г.
Неруца, Л.В.
Захарчук, В.Г.
Неруца, Л.В.
Бібліографічний опис: The basic principles of the state policy in the field of consumer protection in the market of organic products / V. Zakharchuk, L. Nerutsa // Socio-economic research bulletin : collection of scientific works; Odessa national economic university. – Odessa, 2018. – № 65 (1). – pp. 60-68. – ISSN 2313-4569.
Дата публікації: 2018
Ключові слова: organic products
agricultural market
organic production
consumer protection
food safety
certification
органічна продукція
сільськогосподарський ринок
органічне виробництво
захист прав споживачів
продовольча безпека
сертифікація
органическая продукция
сельскохозяйственный рынок
органическое производство
защита прав потребителей
продовольственная безопасность
сертификация
стаття
Короткий огляд (реферат): The essence and advantages of organic production are investigated in the article. The actual problems of development of organic products market in Ukraine and the level of its information support for consumers are considered. The legislative and regulatory framework is analyzed and shortcomings in the legal provision for stimulating the activities of agrarian enterprises in Ukraine are identified. The creation of information support tools as a way of systematization of Ukrainian «organic farms» for the development of the organic market in Ukraine, the formation of a wide range of quality food products and the introduction of a unified certification control system, which will guarantee the high quality of food to the population as an important component of food security, are proposed. The importance of introduction of environmentally friendly production is determined, which, in turn, will improve the ways of integrated solution of environmental and economic problems.
У статті досліджено сутність та переваги виробництва органічної продукції. Розглянуто актуальні проблеми розвитку ринку органічної продукції в Україні та рівня його інформаційного забезпечення для споживачів. Проаналізовано законодавчо-нормативну базу та виявлено недоліки у правовому забезпеченні стимулювання діяльності аграрних підприємств в Україні. Запропоновано створення засобів інформаційного забезпечення як способу систематизації українських «органічних господарств» для розвитку органічного ринку в Україні, формування широкого асортименту якісних продуктів харчування та запровадження єдиної системи контролю сертифікації, що гарантуватиме населенню високу якість продовольства як важливої складової продовольчої безпеки. Визначено важливість впровадження екологічно чистого виробництва, що покращить шляхи комплексного вирішення екологічних та економічних проблем.
В статье исследованы сущность и преимущества производства органической продукции. Рассмотрены актуальные проблемы развития рынка органической продукции в Украине и уровня его информационного обеспечения для потребителей. Проанализирована законодательно-нормативная база и выявлены недостатки в правовом обеспечении стимулирования деятельности аграрных предприятий в Украине. Предложено создание средств информационного обеспечения как способа систематизации украинских «органических хозяйств» для развития органического рынка в Украине, формирование широкого ассортимента качественных продуктов питания и внедрение единой системы контроля сертификации, что будет гарантировать населению высокое качество продовольствия как важной составляющей продовольственной безопасности. Определена важность внедрения экологически чистого производства, что, в свою очередь, улучшит пути комплексного решения экологических и экономических проблем.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/7440
ISSN: 2313-4569
Розташовується у зібраннях:Випуск 1, № 65
Кафедра туристичного та готельно-ресторанного бізнесу

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
The basic principles of the state policy in the field of consumer protection in the.pdf477,37 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.