Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/8046
Назва: Аналіз вітчизняного сортименту та товарознавча оцінка нових столових сортів винограду
Інші назви: Analysis of domestic assortment and commodity evaluation of new table grape varieties
Автори: Рубан, М.Л.
Дата публікації: 2018
Ключові слова: виноград
столові сорти
сортимент
конвеєр сортів
споживчі властивості
товарознавча характеристика
grapes
varieties
assortment
conveyor varieties
consumer properties
commodity characteristics
Короткий огляд (реферат): Кваліфікаційна робота магістра складається з трьох розділів. Об’єкт дослідження – нові, перспективні столові сорти винограду селекції ННЦ «ІВіВ ім. В.Є. Таїрова», предмет дослідження - хімічні, фізичні, органолептичні властивості столового винограду, агробіологічні показники урожаю столових сортів винограду, сортимент винограду. У роботі розглядаються теоретичні аспекти товарознавчої характеристики та споживчих властивостей столового винограду та практичні аспекти подальшої інтенсифікації розвитку столового виноградарства в Україні. Проаналізовано сучасний стан та вітчизняний сортимент столового винограду в Україні, визначено його переваги та недоліки. Досліджено продуктивність, якість врожаю та хімічні, фізичні, органолептичні споживчі властивості винограду нових перспективних столових сортів селекції ННЦ «ІВіВ ім.. В. Є. Таїрова. Запропоновано розширений перелік вітчизняних столових сортів винограду для споживання у свіжому вигляді протягом 4 – 5 місяців. Різновидом такого переліку є представлений «Конвеєр столових сортів винограду». Вперше надано та представлено товарознавчу характеристику дев’яти нових столових сортів винограду селекції ННЦ «ІВіВ ім. В. Є. Таїрова», включених до Державного реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні.
Thesis consists of three chapters. Object of study – new, promising table varieties of grapes of breeding Institute of Viticulture and Wine of V.E. Tairov. Subject of research - chemical, physical, organoleptic properties of table grapes, agrobiological indicators of the harvest of table grapes, assortment. Diploma thesis deals with theoretical aspects of commodity characteristics and consumer properties of table grapes and practical aspects of the further intensification of the development of table viticulture growing in Ukraine. The present state and national assortment of table grapes in Ukraine are analyzed, its advantages and disadvantages are determined. It is proposed an expanded list of domestic table grape varieties for fresh consumption for 4-5 months is offered. A variety of such a list is represented by "Conveyor of table grape varieties". For the first time, presented the commodity characteristics of nine new table grapes of selection of Institute of Viticulture and Wine of V.E. Tairov", included in the State Register of plant varieties, suitable for distribution in Ukraine.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/8046
Розташовується у зібраннях:Факультет міжнародної економіки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Кваліфікаційна робота.pdf731,14 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Реферат.pdf487,07 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.