00 DSpace/Manakin Repository

Чинники та шляхи зниження собівартості продукції на підприємствах хлібопекарської галузі (на прикладі Одеського хлібозаводу № 5)

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Громов, Д.Г.
dc.date.accessioned 2021-03-23T10:51:01Z
dc.date.available 2021-03-23T10:51:01Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.citation Громов Д. Г. Чинники та шляхи зниження собівартості продукції на підприємствах хлібопекарської галузі (на прикладі Одеського хлібозаводу №5) : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістр спец. 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» за магістерською програмою «Економіка та стратегія розвитку підприємства» / Д. Г. Громов; наук. кер. Ю. А. Єгупов; ОНЕУ. – Одеса, 2020. – 95 с. en_US
dc.identifier.uri http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/12649
dc.description.abstract У роботі досліджуються теоретичні аспекти пошуку резервів зниження собівартості продукції на підприємствах харчової промисловості. Надана загальна характеристика Одеського хлібозаводу № 5 і проаналізовано результати його виробничо-господарської діяльності, склад і структура операційних витрат, співвідношення динаміки накладних витрат і повної собівартості реалізованої продукції. На основі методів математичного моделювання виявлена основна тенденція в динаміці показника витрат на 1 грн. реалізованої продукції з 2015 по 2019 рік. Обґрунтовано конкретні пропозиції щодо зниження собівартості продукції на аналізованому підприємстві. en_US
dc.description.abstract The paper investigates the theoretical aspects of the search for reserves to reduce the cost of production in the food industry. The general characteristics of the Odessa bakery № 5 are given and the results of its production and economic activity, the composition and structure of operating costs, the ratio of the dynamics of overhead costs and the total cost of goods sold are analyzed. On the basis of methods of mathematical modelling the basic tendency in dynamics of an indicator of expenses on 1 UAH is revealed. sold products from 2015 to 2019. Specific proposals to reduce production costs at the analyzed enterprise are substantiated.
dc.language.iso uk en_US
dc.publisher Одеський національний економічний університет en_US
dc.subject собівартість en_US
dc.subject операційні витрати en_US
dc.subject основні й накладні витрати en_US
dc.subject основні й накладні витрати en_US
dc.subject економічна ефективність заходів en_US
dc.subject строк окупності капітальних вкладень en_US
dc.subject cost en_US
dc.subject operating expenses en_US
dc.subject basic and overhead costs en_US
dc.subject costs of 1 UAH sold products en_US
dc.subject economic efficiency of measures en_US
dc.subject payback period of capital investments en_US
dc.subject 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» en_US
dc.subject кафедра економіки підприємства та організації підприємницької діяльності en_US
dc.title Чинники та шляхи зниження собівартості продукції на підприємствах хлібопекарської галузі (на прикладі Одеського хлібозаводу № 5) en_US
dc.title.alternative Factors and ways to reduce the cost of production at the enterprises of the bakery industry (on the example of the Odessa bakery № 5) en_US
dc.type Diplomas en_US


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу