У роботі розглядаються теоретичні аспекти формування прибутку підприємства. Розглянуто концептуальні підходи до визначення сутності прибутку підприємства, види прибутку та джерела його формування, резерви та фактори підвищення прибутку підприємств кондитерської промисловості.
Проаналізовано господарську діяльність ТОВ «Одеська шоколадно-горіхова компанія» по основним техніко-економічним показникам, проведений аналіз фінансового стану досліджуваного підприємства та проведений факторний аналіз прибутку ТОВ «Одеська шоколадно-горіхова компанія».
Запропоновано підвищити прибуток ТОВ «Одеська шоколадно-горіхова компанія» за рахунок впровадження продукції здорового харчування та розширення асортименту підприємства та за рахунок впровадження лінії обладнання для виробництва шоколадних виробів.
The work considers the theoretical aspects of enterprise profit formation. Conceptual approaches to determining the essence of enterprise profit, types of profit and sources of its formation, reserves and factors to increase the profit of the confectionery industry are considered.
The economic activity of Odessa Chocolate and Nut Company LLC was analyzed according to the main technical and economic indicators, the analysis of the financial condition of the researched enterprise was carried out and the factor analysis of the profit of Odessa Chocolate and Nut Company LLC was carried out.
It is proposed to increase the profit of LLC "Odessa Chocolate and Nut Company" by introducing healthy food products and expanding the range of the company and by introducing a line of equipment for the production of chocolate products.