Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Биховський, В.А. | |
dc.date.accessioned | 2022-01-27T10:06:05Z | |
dc.date.available | 2022-01-27T10:06:05Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.identifier.citation | Биховський В. А. Розробка операційного плану діяльності підприємства побутового обслуговування : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спец. 073 «Менеджмент» за освітньою програмою «Менеджмент» / В. А. Биховський; наук. кер. С. Ю. Ясинська; ОНЕУ. – Одеса, 2021. – 72 с. | en_US |
dc.identifier.uri | http://local.lib/diploma/Bykhovsky.pdf | |
dc.description | Доступ до роботи тільки на території бібліотеки ОНЕУ, для переходу натисніть на посилання нижче | |
dc.description.abstract | У роботі розглядаються теоретичні основи планування діяльності підприємства, зокрема вивчено сутність планування в діяльності підприємства, методи розрахунку планових показників та характеристики операційного планування у сфері виробництва і послуг. Проаналізовано ринок побутового обслуговування України та визначено фактори зовнішнього середовища, що мають найбільший вплив на діяльність підприємств ринку. Запропоновано операційний план, який дозволить обґрунтувати планову чисельність працюючих; забезпечити найменші диференційні витрати; зменшити середній час очікування клієнтів в черзі; обробляти в першу чергу замовлення з високою пріоритетністю. | en_US |
dc.description.abstract | The theoretical bases of enterprise activity planning are considered in the work, in particular the essence of planning in enterprise activity, methods of calculation of planned indicators and characteristics of operational planning in the sphere of production and services are studied. The market of consumer services of Ukraine is analyzed and the factors of the external environment that have the greatest influence on the activity of market enterprises are determined. An operational plan is proposed, which will justify the planned number of employees; provide the lowest differential costs; reduce the average waiting time for customers in the queue; process orders with high priority in the first place. | |
dc.language.iso | uk | en_US |
dc.publisher | Одеський національний економічний університет | en_US |
dc.subject | планування | en_US |
dc.subject | операційне планування | en_US |
dc.subject | ринок побутового обслуговування | en_US |
dc.subject | правила пріоритетів | en_US |
dc.subject | графік Гантта | en_US |
dc.subject | planning | en_US |
dc.subject | operational planning | en_US |
dc.subject | consumer services market | en_US |
dc.subject | priority rules | en_US |
dc.subject | Gantt chart | en_US |
dc.title | Розробка операційного плану діяльності підприємства побутового обслуговування | en_US |
dc.title.alternative | Development of the operational plan of the consumer services' enterprise's activity | en_US |
dc.type | Diplomas | en_US |