DSpace Repository

Європейський досвід кластеризації туристичної та готельноресторанної діяльності

Show simple item record

dc.contributor.author Козер, А.А.
dc.date.accessioned 2022-02-16T12:07:38Z
dc.date.available 2022-02-16T12:07:38Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.citation Козер А. А. Європейський досвід кластеризації туристичної та готельноресторанної діяльності : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістра : спец. 241 «Готельно-ресторанна справа» за освітньою програмою «Управління туристичним та готельним бізнесом» / А. А. Козер; наук. кер. О. Л. Михайлюк; ОНЕУ. – Одеса, 2021. – 105 с. en_US
dc.identifier.uri http://local.lib/diploma/Kozer.pdf
dc.description Доступ до роботи тільки на території бібліотеки ОНЕУ, для переходу натисніть на посилання нижче
dc.description.abstract У роботі розглядаються науково-теоретичні підходи щодо формування кластерної політики.Надана характеристика основних понять: туризм, туристична політика, готельний бізнес, ресторанний бізнес. Досліджені кластери як елемент комплексності для розвитку туристичного та готельноресторанного бізнесу. Проаналізовані нормативно-правові засади розвитку кластерів у туризмі і готельноресторанному бізнесі. Досліджені особливості процесу кластеризації у туристичної сфери, досліджені кластерні процеси у ресторанному та готельнорестранному бізнесі. Проаналізоване значення процесу кластеризації для регіонального розвитку територій. Структуровані показники ефективності та інструменти для розвитку процесу кластеризації. Накреслено шляхи підвищення процесу кластеризації туристичної сфери України за рахунок залучення європейського досвіду. en_US
dc.description.abstract The paper considers scientific and theoretical approaches to the formation of cluster policy. The characteristics of the basic concepts are given: tourism, tourism policy, hotel business, restaurant business. Clusters as an element of complexity for the development of tourism and hotel and restaurant business are studied. The normative and legal bases of cluster development in tourism and hotel and restaurant business are analyzed. The peculiarities of the clustering process in the tourism sphere are studied, the cluster processes in the restaurant and hotel business business are studied. The significance of the clustering process for the regional development of territories is analyzed. Structured efficiency indicators and tools for the development of the clustering process. Ways to increase the process of clustering the tourism sector of Ukraine by attracting European experience are outlined.
dc.language.iso uk en_US
dc.publisher Одеський національний економічний університет en_US
dc.subject кластери en_US
dc.subject туристичний бізнес en_US
dc.subject готельноресторанний бізнес en_US
dc.subject регіональний розвиток територій en_US
dc.subject європейський досвід en_US
dc.subject clusters en_US
dc.subject tourist business en_US
dc.subject hotel and restaurant business en_US
dc.subject regional development of territories en_US
dc.subject European experience en_US
dc.title Європейський досвід кластеризації туристичної та готельноресторанної діяльності en_US
dc.title.alternative European experience of clustering of tourism and hotel and restaurant activities en_US
dc.type Diplomas en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account