У роботі розглядаються теоретичні аспекти підвищення ефективності господарської діяльності підприємств ресторанного господарства. Висвітлено сутність та особливості ведення бізнесу в ресторанній індустрії. Проаналізовано склад об’єктів та ресурсів організації діяльності на території України. Надано загальну характеристику ресторану «Обрій» (м. Сміла). Проаналізовано фінансову-господарську діяльність ТОВ «Ресторан «Обрій»» за 2020-2022 роки.
Запропоновано інвестиційний проект із будівництва літнього майданчика ресторану. Обґрунтовано економічна доцільність впровадження інвестиційного проекту для ресторану.
The paper theoretical aspects of improving the efficiency of the government activity of the restaurant government. The essence and peculiarities of running a business in the restaurant industry are highlighted. The warehouse of objects and resources in the organization of activity on the territory of Ukraine was analyzed. Nadano a general description of the restaurant «Obriy» (town of Smila). The financial and government activity of «Restaurant "Obriy»» LLC for 2020-2022 was analyzed.
An investment project from the life of a summer Maidan was approved for a restaurant. The cost-effectiveness of the investment project for the restaurant was primed.