Кваліфікаційна робота складається із вступу, трьох розділів, висновків, списку
використаних джерел.
Об’єкт дослідження – визначення рівня конкурентоспроможності і конкурентних
переваг кафе-бару «Milano» та шляхи їх підвищення.
Предметом дослідження є методичні основи механізму підвищення рівня
конкурентоспроможності закладів ресторанного господарства та його практичне втілення.
Метою роботи є поглиблення теоретичних положень та розробка практичних
рекомендацій щодо підвищення конкурентоспроможності ресторанних закладів.
У роботі розглянуті сучасні методологічні підходи до оцінювання
конкурентоспроможності ресторанних закладів та представлені результати оцінки
конкурентних позицій кафе-бару «Milano», здійснений аналіз виробничої та фінансової
діяльності підприємства. Надані рекомендації щодо удосконалення конкурентоспроможності
закладу ресторанного господарства «Milano».
За результатами дослідження обґрунтована доцільність впровадження наведених
заходів та проаналізована їх економічна ефективність.
The qualification work consists of an introduction, three sections, conclusions, and a list of
used sources.
The object of the study is to determine the level of competitiveness and competitive
advantages of the Milano cafe-bar and the ways to improve them.
The subject of the study is the methodical basis of the mechanism of increasing the level of
competitiveness of the restaurant industry and its practical implementation.
The purpose of the work is to deepen the theoretical provisions and develop practical
recommendations for increasing the competitiveness of restaurant establishments.
The paper examines modern methodological approaches to evaluating the competitiveness of
restaurants and presents the results of evaluating the competitive positions of the Milano cafe-bar,
and analyzes the company's production and financial activities. Recommendations are provided for
improving the competitiveness of the "Milano" restaurant industry.
Based on the results of the study, the feasibility of the implementation of the above measures
was substantiated and their economic efficiency was analyzed