Об’єкт дослідження – складові плану ХАССП системи управління безпечності харчової продукції у закладах ресторанного господарства.
У роботі визначено сутність етапів впровадження системи управління безпечністю харчової продукції на основі концепції ХАССП в закладах ресторанного господарства, які дозволять закладам підвищити ефективність роботи шляхом впровадження системи управління безпечністю кулінарної продукції на основі концепції ХАССП.
Проведено аналіз етапів впровадження принципів ХАССП, який базується на законодавчих нормах та враховує особливості запровадження системи безпечності харчової продукції для ресторанних закладів. Розроблено дієву систему управління безпечністю харчової продукції, яку можна застосувати як узагальнену модель при організації діяльності закладів ресторанного господарства.
Qualification work consists of an introduction, three chapters, conclusions, a list of sources and appendices.
The object of research is the components of the HACCP plan of the food products safety management system in restaurant establishments.
The work defines the essence of the stages of implementing a food product safety management system based on the HACCP concept in restaurant establishments, which will allow establishments to increase work efficiency by implementing a food product safety management system based on the HACCP concept.
An analysis of the stages of implementation of HACCP principles was carried out, which is based on legislative norms and takes into account the peculiarities of the introduction of the culinary product safety system for restaurants.
An effective food safety management system has been development, which can be used as a generalized model for organizing the activities of restaurant establishments.