У роботі розглядаються теоретичні засади започаткування власної справи в Україні в сфері виробництва продуктів харчування: розглянуто бізнес-ідею започаткування власної справи; досліджуються нормативно-правове регулювання підприємницької діяльності в Україні у сфері виробництва продуктів харчування; обґрунтовані організаційно-правова форма и система оподаткування новоствореного центру.
Проаналізовано конкурентне середовище в сфері виробництва продуктів харчування в м. Одеса та визначені внутрішні конкурентні переваги створюваного бізнесу. Запропоновано проєкт створення виробництва заморожених напівфабрикатів.
Сформовано стартовий капітал на реалізацію проєкту, розраховані поточні витрати та спрогнозовано прибуток від продажу заморожених напівфабрикатів.
Здійснено економічне обґрунтування доцільності реалізації проєкту, охарактеризовані можливі ризики реалізації проєкту та шляхи їх мінімізації
The paper examines the theoretical principles of starting one's own business in the field of food production: the business idea of starting one's own business is considered; the regulatory and legal regulation of business activity in Ukraine in the field of food production is investigated; the organizational and legal form and taxation system of the newly created business are substantiated.
The competitive environment in the field of food production in Odesa was analyzed and the internal advantages of project being created were determined.
The costs for the creation and operation of frozen semi-finished products have been calculated. Profit from the sale of products and services is forecast.
An assessment of the economic efficiency of the project was carried out. Possible risks are analyzed and measures to minimize them are proposed