У роботі розглядаються теоретичні засади започаткування власної справи в
Україні в сфері швидкого харчування: розглянуто бізнес-ідею започаткування
власної справи; досліджуються нормативно-правове регулювання підприємницької
діяльності в Україні у сфері швидкого харчування; обґрунтовані організаційно-
правова форма и система оподаткування новоствореного центру.
Проаналізовано конкурентне середовище в сфері швидкого харчування в м.
Одеса та визначені внутрішні конкурентні переваги створюваного бізнесу.
Запропоновано проєкт створення їдальні.
Сформовано стартовий капітал на реалізацію проєкту, розраховані поточні
витрати та спрогнозовано прибуток від продажу страв.
Здійснено економічне обґрунтування доцільності реалізації проєкту,
охарактеризовані можливі ризики реалізації проєкту та шляхи їх мінімізації.
business planning». Odessa National Economics University. Odesa, 2024.
The paper examines the theoretical principles of starting one's own business in the
field of fast food: the business idea of starting one's own business is considered; the
regulatory and legal regulation of business activity in Ukraine in the field fast food is
investigated; the organizational and legal form and taxation system of the newly created
business are substantiated.
The competitive environment in the field of fast food in Odesa was analyzed and the
internal advantages of project being created were determined.
The costs for the creation and operation of fast food establishment have been
calculated. Profit from the sale of products and services is forecast.
An assessment of the economic efficiency of the project was carried out. Possible
risks are analyzed and measures to minimize them are proposed.