У роботі розглядаються теоретичні засади започаткування власної справи у сфері забою та первинної переробки великої рогатої худоби: розглянуто бізнес-ідею започаткування власної справи; досліджується нормативно-правове регулювання підприємницької діяльності в Україні у сфері виробництва м’яса.
Проаналізовано конкурентне середовище у сфері виробництва м’яса у Львівській області та Західній Україні в цілому та визначені внутрішні конкурентні переваги створюваного підприємства. Розраховано витрати на створення та функціонування підприємства.
Спрогнозовано прибуток від реалізації продукції. Проведено оцінку економічної ефективності проєкту. Проаналізовані можливі ризики та запропоновані заходи щодо їх мінімізації.
The paper examines the theoretical foundations of starting a business in the field of slaughtering and primary processing of cattle: the business idea of starting a business is considered; researched the regulatory and legal basis of entrepreneurial activity in Ukraine in the field of meat production.
The competitive environment in the field of meat production in the Lviv region and Western Ukraine as a whole was analyzed and the internal competitive advantages of the established enterprise were determined. The costs for the creation and operation of the enterprise are calculated.
Profit from product sales is forecasted. The economic efficiency of the project is estimated.
Possible risks are analyzed and measures to minimize them are proposed.