Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/14995
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Румянцева, І.Б. | - |
dc.contributor.author | Мендела, Є.М. | - |
dc.contributor.author | Rumiantseva, I. | - |
dc.contributor.author | Mendela, Ye. | - |
dc.date.accessioned | 2022-09-17T15:35:21Z | - |
dc.date.available | 2022-09-17T15:35:21Z | - |
dc.date.issued | 2022 | - |
dc.identifier | УДК 612.392-021.465:613.2’06 | - |
dc.identifier | JEL Classification: Z390 | - |
dc.identifier.citation | Румянцева І. Б. Роль якісних продуктів харчування в сучасному раціоні людини / І. Б. Румянцева, Є. М. Мендела // Науковий вісник Одеського національного економічного університету. – Одеса : ОНЕУ, 2022. – № 5-6 (294-295). – С. 114-119. | en_US |
dc.identifier.uri | http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/14995 | - |
dc.description.abstract | Метою даної статті є дослідження впливу вживання якісної їжі на організм людини та правильно організованого раціону. Виявлено незадовільну якість продовольчої продукції, яку споживають українці, а також низький рівень знань щодо раціону харчування. Стаття присвячена дослідженню актуальності основних принципів здорового, збалансованого харчування людини, якості продуктів харчування, користі та шкоди від вживання продуктiв харчування. Методика. При вирішенні поставлених завдань нами використано ряд методів дослідження: методи статистичного аналізу – для оцінки стану організму людини при споживання корисних, якісних продуктів харчування, а також методи аналізу та синтезу, порівняльних характеристик щодо проблем харчування. Результати. У статті проаналізовано вплив харчування та якості продуктів на здоров’я людини, особливо важливо це стало в період пандемії. Визначено основні проблеми з якими стикаються люди, через те, що споживають не корисні продукти харчування щодня та запропоновано вживання продуктів харчування, які позитивно впливають на діяльність організму і завдяки щоденному вживанню таких продуктів харчування знижується ризик виникнення хронічних захворювань. Практична значимість результатів дослідження полягає у наступному: використання принципів здорового, збалансованого харчування людини; моніторинг якості продуктів харчування; пропагування здорового способу життя, що досягається збалансованим раціоном харчування, цьому повинні сприяти й різноманітні соціально-економічні програми. | en_US |
dc.description.abstract | Purpose. The article is devoted to the study of the relevance of the basic principles of human nutrition, foods that affect health, the quality of foods consumed. Unsatisfactory quality of food consumed by people was revealed. The main reasons for this trend are identified. Innovations related to healthy and high-quality nutrition are described. Method. In solving the tasks we used a number of research methods: methods of statistical analysis - to assess the state of the human body when consuming healthy foods, as well as methods of analysis and synthesis, comparative characteristics of nutrition problems. Results. The article analyzes the impact of nutrition on human health, especially during the pandemic. The main problems that people face due to the fact that they consume unhealthy foods every day are identified and the use of foods that have a positive effect on the body is proposed and due to the daily consumption of such foods reduces the risk of chronic diseases. Scientific novelty. Prospects for further scientific novelty are the analysis of current trends in balanced nutrition. For young children, a healthy and balanced diet is important for growth and development. For older people, this can help ensure a healthier and more active life. Practical importance. It has been found the results of the study are as follows: the use of the principles of healthy, balanced human nutrition; food quality monitoring; promotion of a healthy lifestyle that achieves a balanced diet, while it is necessary to create a variety of socio-economic programs. | - |
dc.language.iso | uk | en_US |
dc.publisher | Одеський національний економічний університет | en_US |
dc.subject | харчові продукти | en_US |
dc.subject | здорове харчування | en_US |
dc.subject | збалансоване харчування | en_US |
dc.subject | раціон людини | en_US |
dc.subject | здоров’я людини | en_US |
dc.subject | якісні продукти харчування | en_US |
dc.subject | foods | en_US |
dc.subject | healthy eating | en_US |
dc.subject | balanced diet | en_US |
dc.subject | human diet | en_US |
dc.subject | human health | en_US |
dc.subject | quality food | en_US |
dc.title | Роль якісних продуктів харчування в сучасному раціоні людини | en_US |
dc.title.alternative | The role of quality nutritional products in the modern diet | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.identifier.doi | DOI:10.32680/2409-9260-2022-5-6-294-295-114-119 | - |
Розташовується у зібраннях: | № 5-6 (294-295) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
114-119.pdf | 541,32 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.