Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/15059
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЄвдокімова, О.-
dc.contributor.authorКолеснікова, К.-
dc.contributor.authorМаліновська, І.-
dc.contributor.authorEvdokimova, O.-
dc.contributor.authorKolesnikova, K.-
dc.contributor.authorMalinovska, I.-
dc.date.accessioned2022-09-26T17:03:32Z-
dc.date.available2022-09-26T17:03:32Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifierУДК.338.46-
dc.identifierJEL Classification: D 810, L 830-
dc.identifier.citationЄвдокімова О. Вплив загроз і ризиків на перспективу розвитку готельно-ресторанного бізнесу в регіоні / О. Євдокімова, К. Колеснікова, І. Маліновська // Науковий вісник Одеського національного економічного університету. – Одеса : ОНЕУ, 2019. – № 2 (265). – С. 63-80.en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/15059-
dc.description.abstractПроведенно аналіз щодо основних факторів, генеруючих ризиків готелю на етапі експлуатації: ризику зниження фінансової стійкості, ризику неплатоспроможності. Особливу увагу приділено розгляду теоретичних та практичних підходів щодо сутності економічних ризиків, їх мінімізації в готельно-ресторанному бізнесі. Суттєвий вплив на розвиток готельно-ресторанного бізнесу в регіоні має політична ситуація в країні, яка в результаті призводить до економічних ризиків, втрати економічних вигод та банкрутства. Тому перед керівниками підприємства готельно-ресторанного бізнесу стоїть проблема щодо мінімізації впливу економічних ризиків на фінансову діяльність підприємства, запобігання банкрутству. Теоретичне та практичне обґрунтування методичних підходів щодо сутності економічних ризиків, їх мінімізації є однією із передумов зростання прибутку суб'єктів готельно-ресторанного бізнесу. З поглибленням глобалізації та світових інтеграційних процесів, сучасний готельний бізнес, перебуваючи під впливом зовнішніх і внутрішніх змін, вимушений шукати нові інструменти та методи управління, засновані на системних і комплексних підходах. Успішне функціонування та забезпечення безперервності розвитку підприємств готельного бізнесу є першорядним в умовах ринкової економіки, динамічно невизначеного й нестійкого середовища. Для будь-якої держави необхідно мати належний рівень розвитку готельного бізнесу, адже він сприяє пожвавленню усіх суспільно-економічних контактів та зв'язків, посилює економічний потенціал регіонів, піднімає рейтинг держави, окремих її міст у світовому співтоваристві, є мультиплікатором росту національного доходу, зайнятості та розвитку місцевої інфраструктури, характеризується високим рівнем ефективності і швидкою окупністю інвестицій. Ринкові перетворення в Україні, що супроводилися роздержавленням власності і появою нових структурних одиниць, повинні були привести до підвищення рівня конкуренції між суб'єктами національної економіки. Таким чином, після розвалу Радянського Союзу на ринку готельних послуг України з'явилися приватні підприємства, і всі вони в процесі розвитку конкуренції стали боротися за споживача. Для ефективного управління ресурсним потенціалом підприємства готельного бізнесу, вірогідності його банкрутства та ліквідних ускладнень, залежно від прогнозних значень результатів господарської та фінансової стратегії підприємства використовується моделювання процесу управління стратегічним розвитком підприємства готельного бізнесу з урахуванням його особливостей.en_US
dc.description.abstractThe analysis of the main factors generating hotel risks during the exploitation phase: the risk of reducing financial stability, the risk of insolvency. Particular attention is paid to theoretical and practical approaches to the essence of economic risks, their minimization in the hotel and restaurant business. The political situation in the country has a significant impact on the development of hotel and restaurant business in the region, which as a result leads to economic risks, loss of economic benefits and their bankruptcy. Therefore, the leaders of the hotel and restaurant business are facing the problem of minimizing the impact of economic risks on the financial activity of the enterprise, preventing bankruptcy. The theoretical and practical substantiation of methodical approaches to the essence of economic risks, their minimization is one of the prerequisites for the growth of the profit of the subjects of hotel and restaurant business. With the deepening of globalization and global integration processes, modern hotel business, under the influence of external and internal changes, is forced to seek new tools and management methods based on systematic and integrated approaches. Successful functioning and ensuring the continuity of the development of the hotel business is paramount in a market economy, a dynamically uncertain and volatile environment. For any state, it is necessary to have an adequate level of development of the hotel business as it promotes the revival of all socioeconomic contacts and connections, enhances the economic potential of the regions, raises the rating of the state, its individual cities in the world community, is a multiplier of the growth of national income, employment and the development of local infrastructure, is characterized by a high level of efficiency and rapid returnспользуется on investment. Market transformations in Ukraine, accompanied by denationalization of ownership and the emergence of new structural units, should have led to an increase in competition between the subjects of the national economy. Thus, after the collapse of the Soviet Union on the market of hotel services of Ukraine there were private enterprises, and all of them in the process of development of competition began to fight for the consumer. For efficient management of the resource potential of the hotel business, the likelihood of its bankruptcy and liquidity complications, depending on the projected values of the results of the economic and financial strategy of the enterprise and modeling the process of strategic development of the hotel business, taking into account its features.-
dc.language.isouken_US
dc.publisherОдеський національний економічний університетen_US
dc.subjectекономічні ризикиen_US
dc.subjectінфляціяen_US
dc.subjectвалютний ризикen_US
dc.subjectризик ліквідностіen_US
dc.subjectінноваційний ризикen_US
dc.subjectмінімізація ризиківen_US
dc.subjectготельно-ресторанний бізнесen_US
dc.subjectконкуренціяen_US
dc.subjectінноваціїen_US
dc.subjecteconomic risksen_US
dc.subjectinflationen_US
dc.subjectcurrency risken_US
dc.subjectliquidity risken_US
dc.subjectinnovative risken_US
dc.subjectrisk minimizationen_US
dc.subjecthotel and restaurant businessen_US
dc.subjectcompetitionen_US
dc.subjectinnovationsen_US
dc.titleВплив загроз і ризиків на перспективу розвитку готельно-ресторанного бізнесу в регіоніen_US
dc.title.alternativeInfluence of threats and risks on the prospects of development of hotel and restaurant business in the regionen_US
dc.typeArticleen_US
dc.identifier.doiDOI: 10.32680/2409-9260-2019-2-265-63-80-
Розташовується у зібраннях:№ 2 (265)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
63-80.pdf498,68 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.