Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17191
Назва: Стан функціонування та перспективи розвитку ТНК галузі харчової промисловості в Україні
Інші назви: State of operation and development prospects of TNCs in the food industry in Ukraine
Автори: Марініна, І.М.
Бібліографічний опис: Марініна І.М. Стан функцiонування та перспективи розвитку ТНК галузi харчової промисловостi в Українi : квалiфiкацiйна робота на здобуття ступеня магiстра : спец. 292 "Мiжнароднi економiчнi вiдносини " за освiтньою програмою "Мiжнароднi економiчнi вiдносини " / Iрина Миколаївна Марiнiна; наук. кер. Микола Артемович Заєць. - ОНЕУ, 2023. - 90 с.
Дата публікації: 2023
Видавництво: Одеський національний економічний університет
Ключові слова: транснаціональна корпорація
харчова промисловість
глобалізація
прямі іноземні інвестиції
transnational corporation
food industry
globalization
direct foreign investment
Короткий огляд (реферат): Кваліфікаційна робота магістра складається з трьох розділів. Об’єктом дослідження є діяльність ТНК харчової промисловості в Україні. У роботі розглядаються теоретичні аспекти функціонування ТНК, визначено поняття та особливості функціонування ТНК; досліджено позитивні та негативні чинники функціонування ТНК в економіці країн що розвиваються; визначено сучасні тенденції розвитку ТНК харчової промисловості. Проведено аналіз галузевої структури харчової промисловості України та її впливу на організацію діяльності ТНК; здійснено аналіз діяльності ТНК харчової промисловості в Україні; узагальнено чинники, що впливають на діяльність та розвиток ТНК харчової промисловості в Україні. Запропоновано заходи зі стимулювання діяльності ТНК харчової промисловості під час війни в Україні та визначено заходи з повоєнної підтримки та залучення іноземного капіталу ТНК для розвитку харчової промисловості України.
The master's qualification work consists of three sections. The object of the study is the activity of TNCs in the food industry in Ukraine. The paper examines the theoretical aspects of the functioning of TNCs, defines the concepts and features of the functioning of TNCs; the positive and negative factors of the functioning of TNCs in the economy of developing countries were investigated; modern trends in the development of TNCs in the food industry are determined. An analysis of the sectoral structure of the food industry of Ukraine and its influence on the organization of TNC activities was carried out; an analysis of the activity of TNCs in the food industry in Ukraine was carried out; the factors influencing the activity and development of TNCs in the food industry in Ukraine are summarized. Measures to stimulate the activities of TNCs in the food industry during the war in Ukraine are proposed, and measures for post-war support and attraction of foreign capital to TNCs for the development of the food industry of Ukraine are defined.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://local.lib/diploma/24Marinina.pdf
Розташовується у зібраннях:Центр заочної та вечірньої форм навчання

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Реферат_Марініна.docx.pdf300 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Marinina I.M..pdf3,98 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
24Marinina.pdfДипломна робота1,85 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.