У роботі розглядаються теоретичні аспекти здійснення розрахунків в контексті розробки бізнес-планів інвестиційних проектів.
Проаналізовано український та регіональний ринки роздрібної торгівлі продуктами харчування. Надана оцінка основних конкурентів нового підприємства, розглянути його переваги перед останніми, наданий прогноз обсягів продажу продукції.
Представлені основні положення виробничого і фінансового планів розробленого проекту. Особа увага наділена фінансовим аспектам інвестиційного проекту та оцінки економічної ефективності його реалізації.
The theoretical aspects of calculations in the context of development of business plans of investment projects are considered in the paper.
The Ukrainian and regional food retail markets are analysed. The main competitors of the new enterprise are evaluated, its advantages over the latter are considered, the sales volume forecast is given.
The main provisions of the production and financial plans of the developed project are presented. Particular attention is paid to the financial aspects of the investment project and the evaluation of the economic efficiency of its implementation.