У роботі розглядаються теоретичні аспекти прибутку підприємства та об’єктивну необхідність його підвищення; види прибутку та методи його розрахунку.
Проаналізовано основні техніко-економічні показники діяльності ПрАТ «ЄННІ ФУДЗ» та динаміка прибутку даного підприємства, виявлені чинники, що вплинули на зміну прибутку в ПрАТ «ЄННІ ФУДЗ».
Запропоновано заходи, спрямовані на підвищення прибутковості діяльності ПрАТ «ЄННІ ФУДЗ» та збільшення обсягу прибутку досліджуваного підприємства.
The work deals with the theoretical aspects of profit and the objective necessity of its increase are investigated; types of profits and methods of its calculation.
Author analysis of the main technical and economic indicators of PJSC «UNI FOODS» and the dynamics of the company's profit, revealed the factors that influenced the change of profit in PJSC «UNI FOODS».
Proposed measures aimed at increasing the profitability of PJSC «UNI FOODS» and increasing the profit of the investigated enterprise.