У роботі розглядаються теоретичні аспекти оцінки фінансової стійкості підприємства. Висвітлено сутність та теоретичні засади оцінки фінансової стійкості підприємства. Наведено інформаційне забезпечення оцінки фінансової стійкості підприємства. Обґрунтовано основні показники фінансової стійкості підприємства.
Проаналізовано фінансово-господарську діяльність ПАТ «Одеський завод шампанських вин». Здійснено оцінку показників фінансової стійкості ПАТ «Одеський завод шампанських вин».
Запропоновано заходи щодо підвищення фінансової стійкості підприємства. Наведено основні резерви для забезпечення фінансової стійкості підприємства.
Diploma considers the theoretical aspects of assessing the financial stability of the enterprise. The essence and theoretical principles of assessing the financial stability of the enterprise are highlighted. The information support of the assessment of the financial stability of the enterprise is given. The main indicators of financial stability of the enterprise are substantiated.
The financial and economic activity of PJSC "Odessa Champagne Factory" is analyzed. The financial stability indicators of PJSC "Odessa Champagne Factory" were assessed.
Measures to increase the financial stability of the enterprise are proposed. The main reserves for ensuring the financial stability of the enterprise are given.