У роботі розглядаються теоретичні засади започаткування власної справи у сфері ресторанного бізнесу: розглянуто характеристику бізнес-ідеї з відкриття закладу в ресторанній сфері; розглянуто умови організації та здійснення підприємницької діяльності в Україні у сфері ресторанного бізнесу; обґрунтовано вибір організаційно-правової форми підприємницької діяльності та системи оподаткування.
Надана характеристика новостворюваного кафе. Проаналізовано конкурентне середовище на ринку ресторанного бізнесу міста Одеса. Зроблена оцінка внутрішніх конкурентних переваг кафе-кондитерської. Сформулювало стартовий капітал на створення кафе-кондитерської та поточних витрат на функціонування кафе-кондитерської.
Спрогнозовано дохід та прибуток від реалізації проекту. Проведено оцінку економічної ефективності проєкту. Проаналізовано можливі ризики та заходи щодо їх мінімізації.
The work considers the theoretical foundations of the beginning of own business in the sphere of restaurant business: The characteristic of the business idea of opening an establishment in the restaurant sphere is examined; conditions of organization and implementation of business activities in Ukraine in the sphere of restaurant business are examined; The choice of organization and legal form of business activities and taxation system is substantiated.
Characteristics of the new cafe. Analyzed the competitive environment in the market of restaurant business in the city of Odessa. Estimated the internal competitive advantages of the cafe-confectionery. Formulated the starting capital for the creation of a cafe-confectionery and operating costs for the functioning of the cafe-confectionery.
With the projected income and profit in the implementation of the project; made calculations of indicators of economic efficiency of the project; analyzed the possible risks and measures to minimize them.