У роботі розглядаються теоретичні засади започаткування власної справи в
Україні в сфері готельно-ресторанного бізнесу: розглянуто бізнес-ідею
започаткування власної справи, а саме готельно-ресторанного комплексу;
досліджуються нормативно-правове регулювання підприємницької діяльності в
Україні у даній сфері.
Проаналізовано конкурентне середовище, спрогнозовано прибуток та
грошовий потік, сформовано стартовий капітал на реалізацію проєкту, розраховані
поточні витрати, були розглянуті формули та методи для прогнозування виручки,
визначення чистого прибутку, розрахунку показників ефективності проєкту, таких як
чиста теперішня вартість, індекс доходності та внутрішня норма прибутковост для
готельно ресторанного комплексу і. Також були обговорені питання щодо ризиків,
заходів мінімізації ризиків та висновків, пов'язаних з готельно-ресторанним
бізнесом
This research paper examines the theoretical foundations of starting a business in
Ukraine in the hotel-restaurant sector. It explores the business idea of establishing a
hotel-restaurant complex and investigates the regulatory framework governing
entrepreneurial activities in this field in Ukraine.The competitive environment is analyzed,
and the projected profits and cash flow are forecasted.
The initial capital required for the project implementation is determined, and the
current expenses are calculated. Formulas and methods for revenue forecasting, net profit
determination, and evaluation of project efficiency are discussed, including net present
value, profitability index, and internal rate of return for the hotel-restaurant complex. The
paper also addresses the issues of risks, risk mitigation measures, and conclusions related
to the hotel-restaurant business.